Той коментира темата, след като отговори на актуални въпроси в

...
Той коментира темата, след като отговори на актуални въпроси в
Коментари Харесай

Военният министър нямал никакви забележки към службите в момента

Той разяснява тематиката, откакто отговори на настоящи въпроси в парламентарната комисия по защита, като тази част от съвещанието беше закрита.

Попитан по какъв начин си изяснява разминаването за началото на рецесията, Заков разяснява, че когато става дума за ирационално решение, което води до съответно деяние, е доста мъчно да се предвижда авансово, че то ще се случи.

„ Още повече в миг, в който дипломатическата алтернатива е на масата, се взима ирационално решение за започване на военни дейности. Така че това е доста мъчно да се планува, само че това беше един от сюжетите “, уточни министърът.

На въпрос за образуваната у нас бойна група, Драгомир Заков съобщи, че това е българска батальонна група с водеща страна България и няма смяна по отношение на решението на Министерския съвет.

„ НАТО обаче има проекти за отбрана на страните членки и те са задействани, като включват и България и Румъния, нашият проект е общ. В този смисъл има процедура, с която е належащо българската, в тази ситуация, батальонна група да бъде придадена под командването на главнокомандващия въоръжените сили на НАТО. Тя остава на българска територия, нейният пълководец продължава да бъде българин и водещата страна продължава да бъде България. Към нея при нужда може да има съюзнически войски, което е планувано в решението на Министерския съвет. Такава нужда знаете че има, в българските въоръжени сили има изчезнали качества, които би трябвало да бъдат попълвани и това е късмет за въоръжените ни сили. Те би трябвало да видят тези качества, с цел да могат да оценят по какъв начин те работят за нас “, уточни Заков.

По думите му, опцията е отворена към нашите съдружници и всеки би могъл да се причисли.

„ Има оферти, работим по тях “, сподели Заков, който изясни, че това ще стане известно по-късно. На въпрос допустимо ли е български войски да бъдат изпратени отвън България, министър Заков отговори, че не е все още и не се постанова.

„ Няма смяна от през вчерашния ден, няма директна военна опасност за България “, сподели още министър Заков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР