Той и Владислав Панев коментираха правителство на малцинствотоПродължаваме Промяната няма

...
Той и Владислав Панев коментираха правителство на малцинствотоПродължаваме Промяната няма
Коментари Харесай

Гюров: Изтегляне или отхвърляне на промените в ИК, иначе няма да реализираме мандата

Той и Владислав Панев разясниха държавно управление на малцинството
„ Продължаваме Промяната ” няма да осъществя мандата за сформиране на кабинет, в случай че измененията в Изборния кодекс не бъдат изтеглени или отхвърлени в пленарната зала. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” ръководителят на парламентарната група на партията Андрей Гюров.

„ Народните представители към момента имат време. Ние не можем да зачеркнем свободния избор на хората ”, акцентира той.

По думите му в последните два месеца първата политическа мощ е посочила безспорна политическа импотентност да сътвори нещо градивно. „ Тук сме, с цел да кажем, че разбираме проблемите на жителите и имаме проект. Даваме съответни оферти за това по какъв начин да се излезе от рецесията ”, добави Гюров.

„ Това е първият проект за сформиране на кабинет, който се показва в Народното събрание ”, сподели зам.-председателят на ПГ на „ Демократична България ” Владислав Панев по отношение на оповестеното от Демократична България и Политическа партия желание за сформиране правителство на малцинството.

„ Естествено, че това държавно управление ще бъде доста рисково. Ние споделяме, че смисъл от него има, единствено в случай че ще се занимава с значимите тематики. Българските жители и представителите в Народното събрание би трябвало да решат какво бъдеще желаеме. Такова, в което Никола Минчев е сменен от Вежди Рашидов, или такова, в което България ще стане пълновръстен член на Европейски Съюз ”, добави Гюров.

Панев сподели, че държавното управление на малцинството има 100% риск да бъде неодобрено в границите на 2023 година, по тази причина не си правели илюзии. „ Първите два месеца ще бъдат най-важни. Ако не се случи нещо потребно тогава, то няма да се случи изобщо ”, е неговото мнение.

В случай, че се стигне до втория мандат, Гюров уточни, че с „ Демократична България ” още не са водени диалози за имена. Първо предложили тактика за излизане от рецесията. „ Кой тъкмо ще е капитан и кой ще гребе – не е на дневен ред. В Демократична България и Политическа партия има задоволително хора, които могат да свършат тази работа ”, посочи той.

Относно горивата, Панев акцентира, че потребителите нямат никаква изгода от дерогацията за страната ни от ембаргото върху вноса на съветски нефт. „ Лукойл ” желае от държавното управление да се държи като негов сътрудник в Брюксел. Да договаря от името на „ Лукойл ”. В същото време дава обещание да съблюдава отговорностите си да заплаща налози в България ”, посочи зам.-председателят на ПГ на Демократична България.

Според Гюров не е учудващо, че „ държавното управление, което месец и половина звъня на „ Газпром ”, с цел да обезпечи газ оттова и не получи нито едно позвъняване, се пробва да прокарва ползите на „ Лукойл ”, визирайки служебния кабинет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР