Той е в район Младост“ и с него инвестициите в

...
Той е в район Младост“ и с него инвестициите в
Коментари Харесай

С инвестиция от 40 млн. лева и 90 нови работни места Кaufland открива най-модерния си хипермаркет в София

Той е в регион „ Младост “ и с него вложенията в града надвишават 300 милиона лв. Сградата е по последни екологични стандарти и употребява 100% „ зелена “ сила Хипермаркетът има над 2500 кв.м комерсиална повърхност и подбор от над 18 000 артикули
С инвестиция от близо 40 млн. лв. и с новооткрити 90 работни места Kaufland България открива най-модерния си хипермаркет в София. Той е в регион „ Младост “ и с него вложенията в града надвишават 300 милиона лв..

Новият хипермаркет се намира на ул. „ Околовръстен път “ 271 в „ Младост-4 “. Сградата е по последни екологични стандарти и употребява 100% „ зелена “ сила. Обектът е ситуиран на близо 5000 кв. м застроена повърхност, от които над 2500 кв. м – комерсиална. В него клиентите могат да открият непостижим избор от над 18 000 свежи и качествени артикули, от които близо 5000 нехранителни артикули. С разнообразие от артикули и услуги в зоната с наематели новооткритият обект надгражда One Stop Shopping концепцията на веригата, която обезпечава напълно нова атмосфера за извършване на покупки и трансформира Kaufland в мултифункционален търговски център.

„ Общата инвестиция на Kaufland досега в София е за над 300 милиона лв.. Откриваме нов обект в „ Младост “ с задачата да предоставяме многообразие от качествени и свежи артикули на атрактивни цени, както и изцяло потребителско прекарване с всичко належащо под един покрив. Целта ни е да се включим интензивно в живота на региона и да допринесем за бъдещото му развиване “, разяснява основният изпълнителен шеф на Kaufland България Иван Чернев.

Сред специфичните посетители на днешното разкриване бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на регион „ Младост “ арх. Стефан Стефанов и основният шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара доктор Митко Василев.

„ Искам да поздравя Kaufland България с 12-ия им обект в София. Преди години точно във втория по величина регион на столицата – „ Младост “, беше открит първият магазин на веригата, а в този момент най-модерният им обект с екологично, енергийно дейно строителство. В тези сложни спешни времена, не престават вложенията в София, тази инвестиция от близо 40 млн. лева и 90 нови чиновници е впечатляваща и приказва за доверието, което имате в града, доверие към София. Благодаря и за поддръжката, която ни оказвате и по линия на вашата политика за обществена отговорност и желанието да реновирате детска площадка в регион „ Младост “. Това е поддръжка за града, тъй като по този метод създавате артикул за хората. “, сподели Йорданка Фандъкова, кмет на София.

„ Като областен кмет, бих желал да споделя, че това не е просто следващият магазин на веригата, макар че е най-новият, най-модерният. Благодарение точно на построеното доверие сред администрацията и бизнеса, с ясна тактика за развиването на един регион, успяхме вместо два комплекса с по 400 апартамента- общо 800, и усложнен трафик, да се сдобием с услуга, потребна за всички нас, жителите на „ Младост “ и на цяла София. “, добави арх. Стефан Стефанов, кмет на регион „ Младост “.

Хипермаркетът към този момент посреща най-нетърпеливите клиенти, като измежду първите, които пазариха в него, бяха известната синоптичка Натали Трифонова и актьорите Александър Сано и София Маринкова.

Новооткрият обект в цифри:

Първокласен подбор

В него клиентите могат да открият извънредно богато многообразие от над 18 000 свежи и качествени артикули, от които близо 5000 нехранителни артикули.

Отличителната за Kaufland витрина с обслужване предлага пресен избор от повече от 360 продукта, измежду които прясно месо, риба, млечни артикули, месни и млечни специалитети и деликатеси. Свежите оферти включват още над 300 деликатно подбрани сортове плодове и зеленчуци, подправки и цветя. В личната пекарна на компанията клиентите ще открият над 80 типа прясно приготвени самун и тестени произведения.

Kaufland поддържа българските производители и подтиква локалното произвеждане, като техните оферти ще имат своето място и във втория обект на Kaufland в „ Младост “. В непрекъснатия си подбор веригата обичайно предлага близо 5000 български продукта, като в новия обект могат да бъдат открити и 325 районни оферти на производители от района на София. Част от тях са показани в особено обособената зона „ Фермерски пазар “ с артикули на фамилни ферми и дребни мандри, както и на районни производители. Фермерските оферти в „ Младост “ включват 46 разнообразни типове месни деликатеси и млечни артикули.

Разнообразието в асортимента се добавя от “To Go ” витрина с качествени и свежи артикули, комфортни за консумация в забързаното ежедневие, както и от самостоятелен щанд за над 300 охладени и неохладени здравословни артикули - био, веган и вегетариански, без глутен и без лактоза, без захар. Важна част от предложенията са и личните марки на Kaufland, които са над 3 700 в новия обект.

One Stop Shopping

С разнообразие от артикули и услуги в зоната с наематели новооткритият хипермаркет надгражда One Stop Shopping концепцията на веригата, която обезпечава напълно нова атмосфера за извършване на покупки и трансформира Kaufland в мултифункционален търговски център. Зоната с наематели ще посрещне клиентите с микс от услуги, предлагани от сътрудници на Kaufland като аптеки „ Витания “, „ Inmedio “, „ EasyPay ”, „ Speedy‘‘.  В нея ще се обитава и първият обект на „ Rois “ в Kaufland, в който с изключение на насипни ядки, ще има също питиета, прясно изпечени закуски и сладки изкушения.    

Качествено обслужване

За интериора на постройката е построена съвременна навигационна система за по-лесната, бърза и интуитивна ориентировка на посетителите. За тяхно облекчение са ситуирани осем общоприети и шест съвременни каси на самообслужване.

„ Зеленият “ образец

Обектът дава отговор на най-новите стандарти за екологично и енергийно дейно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда.  Той употребява 100% „ зелена “ сила, към която веригата мина напълно от март тази година. Сградата има новаторска „ зелена “ климатична система, която комбинира отопление и изстудяване. Тя не употребява горива, а остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства. Хладилната апаратура на хипермаркета е от най-нов вид с хладилен сътрудник, който оптимално щади околната среда, и е с до 20% по-енергийно ефикасна спрямо предходните. Хипермаркетът разполага и с последно потомство LED осветяване за оптималната енергийна успеваемост, посредством което се реализира към 30% спестовност на сила за осветяване и се понижават нездравословните излъчвания. До края на годината ще бъдат ситуирани и слънчеви панели. Обектът е богато озеленен с растения, удобни за пчелите като част от дейностите на Kaufland в поддръжка на биоразнообразието. Хипермаркетът разполага с 202 паркоместа и станция за зареждане на електрически автомобили. Част от паркоместата са с обезпечено естествено помрачаване посредством дървени перголи и увивна растителност.

Екип

За новия хипермаркет са открити 90 работни места. Така екипът на компанията в София към този момент наброява общо над 1000 индивида. Навсякъде Kaufland се грижи да сътвори положителни работни условия и атмосфера с удобни и просторни обществени пространства, ергономични и комфортни касови маси, както и усъвършенствана логистика при зареждане на стоките. Компанията е постоянен шеф, който дава благоприятни условия за стабилно кариерно развиване и доста положителни условия на труд – конкурентно възнаграждение и необятен пакет от обществени придобивки.

Откритият през днешния ден обект е 62-ият хипермаркет на веригата в страната. До края на годината компанията възнамерява да открие още един обект в София и да продължи с модернизацията на хипермаркетите си в цялата страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР