Той е убеден, че закриването на Специализирания съд и Специализираната

...
Той е убеден, че закриването на Специализирания съд и Специализираната
Коментари Харесай

Атанас Славов, ДБ: Във ВСС има бетон статукво, което защитава главния прокурор

Той е уверен, че закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура е неминуем ход.

Славов е на мнение, че не всички каузи, които са в Специализирания съд, ще би трябвало да стартират изначало, в случай че институцията бъде закрита.

„ Най-естественото е тези каузи да се върнат в окръжните съдилища по подготвеност. Да не се основават специфични производства за специфичен клас хора, тъй като замязва на ексклузивен съд. В взаимозависимост от стадия на делата, в някои случаи ще се наложи да стартират изначало от правосъдна фаза, в други случаи - ще бъдат довършени от други сформира “, предвижда депутатът от „ Демократична България “.

Според него правосъдната промяна ще постави завършек на непрекъснатия арест, който в някои случаи играе ролята на присъда.

По думите му огромният наказателен миг е, че с години могат да те размотават по арести, без да си наказан. Това е форма на принуда.

„ Вътрешният министър Бойко Рашков изцяло основателно даде сигнала против основния прокурор до ръководителят на Националната следствена работа. Дори Прокуратурата трябваше да се самосезира, когато правосъдният министър внесе настояването във Висшия правосъден съвет за премахване на Гешев “, разяснява още Славов.

Той напомни решение на Конституционния съд, съгласно което всеки прокурор може да проверява основния прокурор.

„ Прехвърлянето на сигнала към Спецпрокуратурата демонстрира, че без промени в Конституцията, свързани с отчетността на основния прокурор, няма да се извършат промени “, добави националният представител.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР