Той е първият европейски волейболист, който играе в японското първенство

...
Той е първият европейски волейболист, който играе в японското първенство
Коментари Харесай

„Менделсон”: Любовта на легендарните волейболисти Димитър и Мария Златанови

Той е първият европейски волейболист, който играе в японското състезание и единственият българин във волейболната Зала на славата в Масачузетс. Нападател №1 в света за 1970 година

Той е именитият Димитър Златанов, женен за волейболистката Мария Златанова. Техният наследник продължава традицията да носи волейболна популярност за България с триумфите си в Италия. В рубриката „ Менделсон” с тях се срещна Радиана Божикова.
Менделсон: Певицата Мая Нешкова и композиторът Кирил Икономов Животът им е цялостен с чудати и съдбовни моменти, които са ги създали по-добри и по-силни
Общите фантазии на Димитър и Мария, свързани с волейбола, ги събират в един от най-романтичните европейски градове. Заедно посрещат всички волейболни триумфи.

Меденият месец за Димитър е в Бразилия на съревнование, а за Мария - в залата за тренировки в България. По-късно се ражда и синът им.

„ Чувствам се малко дебитор на сина ми, тъй като трябваше бързо да се върна в спорта. Пропускаш доста значими и хубави моменти от дребното дете – по кое време е проговорило, по кое време му е излязло зъбчето. Тогава обаче мислех по различен начин”, споделя Мария.
Менделсон: Как Армен Назарян се бори за ръката на Инга На 6 януари фамилията чества и Арменската Нова Година
Години по-късно Златанов към този момент е треньор, а с тогавашния си тим ЦСКА печели три трофеи. През 1988 година взема решение да завърши кариерата си в България и отпътува за Италия. По-късно и Мария отива там дружно с детето им.

Италия остава вечно в сърцата им, само че фамилията им изкарва и един сезон в Япония, откъдето също пазят незабравими мемоари. Днес синът им върви по стъпките на родителите си и носи както наслада за тях, по този начин и горделивост за цялата ни страна.

Днес Димитър и Мария са щастливи баба и дядо и разказват живот си като съвършен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР