Той е най-възрастният президент в история на САЩ и рейтингът

...
Той е най-възрастният президент в история на САЩ и рейтингът
Коментари Харесай

Кои са съперниците на Байдън в първичните избори на демократите

Той е най-възрастният президент в история на Съединени американски щати и рейтингът му се е застопорил на към 40 %, разяснява Би Би Си. Готов ли е президентът Джо Байдън за първичните избори в Демократическата партия през 2024 година?

Доналд Тръмп, който Байдън надделя на вота преди две години, таман разгласи, че още веднъж ще се кандидатира за държавен глава.

И двамата не са изключително известни, а изследвания демонстрират, че болшинството от демократите желаят тяхната партия да номинира друг от Байдън претендент.

А това може да се окаже опция за потомство млади либерали.

Камала Харис

Може би никой няма да завоюва повече от отдръпването на възрастния президент в сравнение с неговата заместничка Камала Харис.

Бившата 58-годишна калифорнийска прокурорка през 2020 година стана първата чернокожа жена с азиатски генезис вицепрезидент в историята на страната.

Миналата година тя за малко бе настоящ президент в продължение на 85 минути, до момента в който Байдън се подложи на колоноскопия – само че това може да се окаже нейният непосредствен допир с Овалния кабинет.

Харис е още по-малко известна от президента, а някои гласоподаватели слагат под въпрос компетентността ѝ.

От заемането на поста тя бе натоварена с едни от най-тежките задания за администрацията, в това число мигрантския напор по южната граница на Съединени американски щати. Консервативни критици я упрекват в странни обществени прояви. Текучеството в офиса на вицепрезидентката и известия за невисок морал на чиновниците единствено утежняват нещата, отбелязва Би Би Си.

Защитници на Харис упорстват, че тя е незаслужено клеветена от женомразци и сексисти.

Гавин Нюсъм

Ако Камала Харис в миналото бе спрягана за правоприемник на президента Байдън, през днешния ден различен калифорнийски политик – губернаторът на щата Гавин Нюсъм, през днешния ден печели най-вече известност предвид на идната конкуренция през 2024 година

Нюсъм (55 г.), за първи път притегли националното внимание, когато като кмет на Сан Франциско през 2004 година издаде брачни свидетелства за еднополови бракове в нарушаване на щатския закон.

Бившият търговец на виновност бе определен за губернатор на родния си щат през 2018 година и се прояви като напредничав съперник на консервативната администрация на Тръмп.

Той си завоюва похвали за увереното управление при започване на пандемията, само че бе хванат да вечеря в нарушаване на личните си Covid правила и това докара до апели да бъде отхвърлен от поста преди края на мандата.

В последна сметка той победи на изборите по-рано този месец републиканеца противник и в този момент влиза във втория си мандат.

Нюсъм има сериозен екип за акциите си и поддръжката на огромни донори на демократите, а неговата податливост да си избира борби на национално равнище – от реклами в бастиони на републиканците като Флорида и Тексас до рецензии към личната си партия за слабите и послания, насочват вниманието към бъдещите му упоритости.

Пийт Бутиджидж

От 28-те демократи, които Байдън надделя за номинацията на партията за президент през 2020 година, малко се показаха добре като Пийт Бутиджидж.

Въпреки че е незнаен на националната политическа сцена, 40-годишният Бутиджидж се показа по-добре от сезонни политици преди да отпадне от конкуренцията.

Гласоподаватели бяха привлечени от биографията му, младостта му и от отличните му речи. Завършил Харвард, учил в Оксфорд, служил в Афганистан, Бутиджидж разгласи, че е гей през 2015 година, до момента в който бе кмет на Саут Бенд, дребен промишлен град с население към 100 000 души в Индиана.

Наричан Кмета Пийт от последователите си, той бе определен от Байдън за министър на превоза.

Позицията всекидневно е нископрофилна, само че той се грижеше за огромни инфраструктурни вложения, постоянно трябваше да реагира бързо на проблеми с доставките и е едно от " телевизионните лица " на администрацията.

Бърни Сандърс

И в случай че възрастта на Байдън е проблем за някои гласоподаватели, кандидатурата на Бърни Сандърс – 81-годишен сенатор от Върмонт, за мнозина въобще няма никакъв смисъл.

Сандърс – самостоятелен сенатор, който гласоподава дружно с демократите, се показа чудесно през 2016 година в първичните избори против Хилъри Клинтън. Самообявилият се за " демократ социалист " се подреди на второ място и против Байдън през 2020 година

Но посланията му, че демократите не поставят задоволително старания да убедят младите гласоподаватели и работническата гласа да гласоподават за тях не престават да резонират и последователите на различен кандидат за Белия дом може би се надяват на негов триумф от третия опит.

Други евентуални претенденти

Александрия Окасио-Кортес: Известна измежду легионите свои почитатели като АОК тя е най-младата дама, избирана в Конгреса. Само месец преди изборите през 2024 година тя ще навърши 35 години – минималната възраст за президент.

Ро Хана: Самоопределил се за " напредничав капиталист ", законодателят от индийско-американски генезис уточни, че няма да се кандидатира, в случай че Байдън е кандидат.

Ейми Клобушар: 62-годишната сенаторка от Минесота не съумя да събере особена поддръжка през 2020 година, само че е близка с администрацията на Байдън и основен медиатор в Сената.

Кори Брукър: Друг претендент през 2020 година 53-годишният негър сенатор си завоюва похвали по-рано тази година за прочувствена тирада, в която се просълзи, до момента в който отбелязвашие историческата номинация на първата чернокожа съдийка във Върховния съд.

Други евентуални претенденти в листата на Би Би Си са Елизабет Уорън, Гретчен Уитмър, Джей Би Прицкер, Джаред Полис, Фил Мърфи.

Източник: БНР

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР