Той е най-неподходящ за министър-председател, но е най-големият мераклия Имам

...
Той е най-неподходящ за министър-председател, но е най-големият мераклия Имам
Коментари Харесай

Делян Добрев: Асен Василев е подал ръчичка и чака Бойко да го хване и направи премиер

Той е най-неподходящ за министър-председател, само че е най-големият мераклия

Имам друго мнение и си го споделям, изключително във връзка с „ Промяната. Според мен тези договаряния, които вървят, са една огромна машинация – на „ Промяната “ към техните гласоподаватели. Това сподели пред Българска национална телевизия Делян Добрев от ГЕРБ във връзка договарянията за сформиране на държавно управление сред ГЕРБ и ПП-ДБ.

„ Те изкараха 600 хиляди гласа, тъй като говореха срещу ГЕРБ. А в този момент всеки ден седят на една маса с моите сътрудници. Аз не вървя “, съобщи той.

„ Те вършат управническа стратегия. Лидерът в цялата работа е Асен Василев. Не казвам  Демократична България, тъй като виждате, че те си мълчат, те гледат да не вземат участие в тези срещи, тъй като ги е позор . Асен Василев е подал ръчичка и чака Бойко Борисов да го хване за ръчичка и да го заведе в кабинета в Министерски съвет и да го направи министър-председател “, уточни Добрев.

„ Ние в никакъв случай не сме се кълнели, че няма да вършим държавно управление с „ Промяната “. Те цялата акция споделяха, че ГЕРБ са неприятните “, напомни той.

„ Това е машинация. Ако Асен Василев беше споделил преди изборите, че ще подава ръчичка, те нямаше да имат 600 хиляди гласа “, акцентира Добрев.

„ Искат Бойко Борисов нагледно да им даде гласове, с цел да могат те да ръководят.  Бойко Борисов като го хване за ръчичка, нали разбирате, че би трябвало да го вкара през задния вход?  Защото всички са срещу Асен Василев “, изясни той.

„ Аз съм най-върлият съперник против една такава коалиция “, посочи той и добави: „ Има мои сътрудници – 2-3, които мислят като мен. Но в случай че болшинството в последна сметка реши, че ще вършим коалиция, аз ще го поддържа. Няма да върша сепаратистки дейности “.

„ Те ни оферират Кирил Петков, Асен Василев, единствено Рашков още не са ни предложили. Ние на различен и партии не слагаме условия. На нас ни слагат условия отляво и от дясно.  Асен Василев е най-неподходящ за министър-председател, само че е най-големият мераклия . Готов е да приложи следващата машинация “, уточни Добрев.

„ Обща управническа стратегия вършим. Направо е занимателно. Аз добре че не вземам участие “, посочи депутатът от ГЕРБ.

Той напомни, че последните три бюджета са правени от Асен Василев: „ Тази година се вижда същинският недостиг – над 6% и 12 милиарда задължения. Коварството е в това, че тази каша, която я надробиха, желаят президента Радев да я изсърба. Сега споделят подло –  в този момент в Народното събрание ще им го отхвърлим този бюджет, ще го върнем на служебния кабинет и на Радев, да го създадат 3%.  Т.е. не желаеме ние да го режем. Това са повече от 6 милиарда лева, които би трябвало да бъдат орязани. Не желае Асен Василев да си оправи личните бакии “.

„ Радев да реже и Радев да е неприятният в очите на хората. Това е решението, с рязане, в случай че няма да подвигаме налозите, би трябвало да режем “, разясни той и уточни, че ГЕРБ биха рязали разноски, в случай че има държавно управление.

Според Добрев,  държавно управление би трябвало да бъде формирано без „ Възраждане “,  защото са срещу еврото. „ Това би трябвало да е първата цел на България “, сподели той и изясни, че влизането в еврозоната би помогнало за преодоляване на обстановката с покачващите се лихви.

" Христо Иванов още в 48 Народно събрание искахме да го подкрепим за министър председател ",  посочи Добрев и напомни, че ГЕРБ не е получил задоволително поддръжка. Според него, Иванов има минимум думата в обединението ПП-ДБ, всичко се дирижира от Асен Василев. Според него, Кирил Петков в един миг би се отдръпнал като номинация, само че не и Асен Василев. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР