Той е единственият от първите 10-милирадери в света, чието състояние

...
Той е единственият от първите 10-милирадери в света, чието състояние
Коментари Харесай

Джеф Безос става първият в света трилионер

Той е единственият от първите 10-милирадери в света, чието положение е повишено в пандемията
Джеф Безос ще стане първия в света трилионер, предвиждат специалисти поради внезапния скок на акциите на компанията му Amazon. Според техните калкулации това ще стане през 2026 година.

Джеф Безос се оказа единственият от първите 10-милирадери в света, чието положение е повишено в пандемията от ковид. Докато множеството компании и самостоятелни бизнесмени по света търпят финансови загуби, 56-годишинят Джеф Безос, който е най-богатият човек в света, продължава да усилва приходите си. Тези дни Forbes заяви, че единствено за един ден положението на Безос се е нараснало с 6,4 милиарда $ и към този момент доближи 138 милиарда, съобщи Нова тв.

Резкият скок на благосъстоянието му се дължи на рекордния растеж на акциите на корпорацията Amazon – цената им се усили с 5,3 %. Сега една акция на компанията коства 2238 $. Акциите пък скочиха нагоре поради пандемията, по време на която се появи повишено търсене на онлайн артикули и доставки. Американците започнаха да купуват в интернет магазините даже тоалетна хартия.

Нарасна положението и на някогашната му брачна половинка Макензи, която след развода получи 4% от акциите на компанията. Нейното благосъстояние се усили с 2,2 милиарда $ и към този момент съставлява 44,8 милиарда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР