Товарен кораб, който е трябвало да транспортира над 50 000

...
Товарен кораб, който е трябвало да транспортира над 50 000
Коментари Харесай

Австралия спря товарен кораб с 50 000 живи овце след скандалeн клип за условията на борда

Товарен транспортен съд, който е трябвало да транспортира над 50 000 живи овце от Австралия до Близкия изток, бе спрян преди да отплава. Причината бе публикувано видео, на което се виждат плачевните условия за животните на борда, съобщи " Франс прес ".

Видеоматериалът е сниман на борда на товарния транспортен съд " Ауаси експрес ", плаващ под панамски байрак, по време на пет пътувания предходната година сред Австралия и Катар, Кувейт и Оман. Той бе публикуван от асоциацията " Австралийски животни ".

Шокиращите фрагменти демонстрират животни, които които агонизират в екскрементите си и не могат да дишат в дребните пространства, които не се проветряват. Екипажът изхвърля труповете на умрелите зад борда.

Видеоклипът съдържа смущаващи изображения



Овцете са били натъпкани зад заграждения на 10-те равнища на кораба, принудени да стоят прави три седмици в непоносима жега. " Те умираха пред очите ни ", съобщи Фейсал Улах, чиновник на кораба от Пакистан, който е направил видеата. " Едно след друго, тези животни като че ли бяха хвърляни в пещ ", изясни той пред австралийски ефирен канал.

Австралийските управляващи, отговарящи за морската сигурност (АМСА), потвърдиха през днешния ден, че хиляди овце са починали.
" Ауаси експрес ", който тази седмица трябваше да отплава от Австралия евентуално за Катар и Кувейт, бе арестуван от АМСА, открила притеснителна липса на изискване за проветряване в някои ограждения.

Всяка година Австралия изнася живи животни за над 800 милиона австралийски $ (500 милиона евро). Това е рентабилен бранш, който понася от ден на ден рецензии от бранителите на животни.

През 2013 година Австралия спря за няколко месеца износа на живи животни за Египет, откакто бяха публикувани видеоматериали за неприятно отношение към транспортирани крави, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР