Това заяви вчера вечерта пред журналисти еврокомисарят по правосъдие Вера

...
Това заяви вчера вечерта пред журналисти еврокомисарят по правосъдие Вера
Коментари Харесай

ЕК не даде гаранции кога ще спре мониторинга над България

Това съобщи през вчерашния ден вечерта пред публицисти еврокомисарят по правораздаване Вера Йоурова след годишната министерска среща ЕС-Западни Балкани.

Тя напомни, че желанието на ръководителя на Европейска комисия е механизмът да се приключи и да се откри нов метод за работа и съдействие.

Това решение ще се базира на необратимостта и устойчивостта на промените в България и Румъния, разясни Йоурова.

Еврокомисарят сподели още, че всякога когато се среща и разисква с основния прокурор Сотир Цацаров правосъдната промяна и работата на прокуратурата, остава с усещането, че у нас всичко е наред.

"След това обаче виждам обстоятелствата, цифрите и резултатите, и в мен се появяват подозрения по отношение на това дали всичко е прелестно ", означи Йоурова, представена от Българска телеграфна агенция.

По нейните думи отчетът за България ще бъде обективен и справедлив. Тя обаче не разкри каква ще е оценката в него.

Министърът на правораздаването Цецка Цачева сподели, че по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще се разисква структурирането на службата на Европейската прокуратура. Тя добави, че през март ще има конференция у нас на тази тематика. Всичко това ще бъде разисквано с страните членки, с адвокати и преподаватели.

Еврокомисарят Вера Йоурова съобщи също, че е помолила Цачева да се свърже с Полша и Унгария, тъй като България може да има триумф, лансирайки пред тях концепцията за европрокуратурата . От думите й се разбра, че двете страни имат запаси към новата европейска конструкция.

Йоурова разяснява, че в бъдеще е допустимо пълномощията на европрокуратурата да се разширят в посока битка с тероризма и изпирането на пари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР