Това заяви върховният представител на ЕС по въпросите за външната

...
Това заяви върховният представител на ЕС по въпросите за външната
Коментари Харесай

Борел: Украйна ще получи над 1 млн. снаряда от ЕС до края на годи...

Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по въпросите за външната политика и политиката на сигурността Жозеп Борел по време на взаимен брифинг с премиера на Украйна Денис Шмигал в Киев, заяви Укринформ.

 

Борел означи, че отбранителната промишленост на Европейски Съюз продължава да бележи растеж, като към този момент може да се каже, че нейният потенциал се е нараснал с 40%. Освен това той съумя да даде съответна цифра във връзка с боеприпасите за Украйна, като упованията са до края на тази година да бъдат предоставени 1,155 милиона снаряда.

Обръщайки се към министър-председателят Шмигал, ръководителят на европейската дипломация означи, че Украйна би трябвало да продължи процеса на промени по пътя си към Европейски Съюз макар войната.

 

По-рано естонският боен министър Хано Певкур осведоми, че на неофициална среща на 31 януари министрите на защитата на Европейски Съюз са се съгласили да изпълнят обещанието си да доставят на Украйна един милион артилерийски снаряда до края на тази година, написа Укринформ.

 

Певкур разясни, че до края на март Украйна ще получи над 500 000 артилерийски снаряда, а до края на годината още над 1,1 милиона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР