Това заяви украинският президент Володимир Зеленски по повод предложеното от

...
Това заяви украинският президент Володимир Зеленски по повод предложеното от
Коментари Харесай

Зеленски: Предложеното от Путин примирие е лицемерен опит да си даде глътка въздух 

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във връзка препоръчаното от съветския президент краткотрайно преустановяване на огъня в Украйна по време на Рождество Христово. 

Решението на Кремъл пристигна след извършения телефонен диалог сред Владимир Путин и турския президент Реджеп Ердоган, а малко по-късно се появи и апел на съветския патриарх Кирил. Така Путин подреди на военния си министър Сергей Шойгу да спре краткотрайно огъня по линията на прикосновение с Украйна и прикани Киев да направи същото. 

Предложението обаче срещна остра реакция от военни блогъри в Русия и от груповия Запад.

Зеленски също отхвърли предлагането на Москва за краткотрайно помирение и го дефинира като " двуличен опит на Путин да си даде глътка въздух ".

Украинският президент напомни, че Украйна към този момент е предложила своята " формула за мир ", само че главният детайл в нея е изтеглянето на съветските окупатори.

" Сега те желаят да употребяват Коледа като прикритие, с цел да спрат за известно време настъплението на нашите момчета в Донбас и да приближат техника, муниции и наборници до нашите позиции ", уточни Зеленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР