Това заяви транспортният министър и водач на предизборна листа на

...
Това заяви транспортният министър и водач на предизборна листа на
Коментари Харесай

Росен Желязков видял партизански набег от ДБ и БСП за Летище София

Това съобщи транспортният министър и лидер на предизборна листа на ГЕРБ Росен Желязков. Управляващите излязоха с позиция откакто по-рано през днешния ден Христо Иванов от “Демократична България” съобщи, че България се отхвърля от половин милиард лв. при концесията, а Румен Гечев от Българска социалистическа партия упрекна ръководещите в опрощаване на такси за концесионера.

По думите на Желязков обаче договорът за концесията на Летище София бил подписан още предходната година и предвиждал абсолютно в началото заплащане от 660 млн. с Данък добавена стойност, което да се извърши до юли тази година.

Според Желязков двете партии с едни и същи тези нападнаха с три Н-та: “некомпетентност, неначетеност и неплатежоспособност детайли от договорката и метода на българската страна за отсрочване на годишните концесионни възнаграждения”.

“Ако обединението пристигна на власт, в действителност ли възнамерява да спре концесията? Тогава от кое място ще бъде финансирано летището? От държавния бюджет или от увеличение на летищните такси?”, попита Желязков в централата на ГЕРБ, където бе даден брифинга.

Транспортният министър съобщи още, че процедурата за отдаване на концесията е траяла няколко години, през които Българска социалистическа партия неведнъж се пробвала да компрометира самата процедура и да я спрат посредством разнообразни офанзиви.

“От предходната година до момента тече така наречен „ временен интервал “, в границите на който би трябвало да се изпълнят предварителни условия, които са ангажимент на двете страни – българската страна и концесионерът, с цел да стартира ефикасната дата. Това значи концесионерът да замести досегашния летищен оператор “, изясни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР