Това заяви служебният министър на външните работи Светлан Стоев за

...
Това заяви служебният министър на външните работи Светлан Стоев за
Коментари Харесай

Светлан Стоев: Няма да променяме позицията си за РСМ

Това съобщи служебният министър на външните работи Светлан Стоев за това ще продължи ли да се придържа служебното държавно управление към досегашната позиция на България за Република Северна Македония , предава БГНЕС.

„ Оттук нататък всичко е в ръцете на формалните представители на РСМ. Те са доста насяно каква е българската позиция и не би трябвало да спекулират с това, че ще има някаква смяна през идващите 2-3 месеца до момента в който трае това служебно държавно управление “, добави Стоев, който одобри поста от досегашния външен министър Екатерина Захариева на гала в Министерство на външните работи.

Захариева регистрира като огромен триумф на мандата си българското председателство , с което беше сложена тематиката за Западните Балкани в дневния ред на Европа.

Новият министър очерта като приоритет организирането на изборите в чужбина , само че без да се неглижират други значими външнополитически тематики.

„ С господин Стоев имах удоволствието да работя в министерството. Благодарение на него за българското председателство се приказва и до през днешния ден. Аз доста се веселя за избора на президента. Тук е значимо да има човек с опит, който познава системата. Работата е виновна и по време на избори поема отговорността за вота в чужбина “, сподели Захариева.

В знак на последователност някогашният и новият външен министър излязоха и с обща декларация за обстановката в Израел . Те осъдиха насилието и терора и приканиха за деескалиране на напрежението.

„ С паника следим в последните дни рисковата конюнктура в Израел “, съобщи Екатерина Захариева.

„ Това общо изказване от името на двамата министри демонстрира линията на последователност. България следи с безпокойствие ескалацията на напрежение в Израел. Осъждаме продължаващите ракетни офанзиви против цивилно население. Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на гнет. Насилието и терора не са решение. Настояваме за неотложно деескалиране “, сподели от своя страна Светлан Стоев.

Двамата си размениха дарове в края на церемонията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР