Това заяви премиерът Стефан Янев пред депутатите в 46-тото Народно

...
Това заяви премиерът Стефан Янев пред депутатите в 46-тото Народно
Коментари Харесай

Служебният кабинет засипва прокуратурата с материали за злоупотреби

Това съобщи министър председателят Стефан Янев пред депутатите в 46-тото Народно заседание по време на днешния блиц надзор.

Янев отговори на въпрос от страна на Мария Капон от групата на " Изправи се! Ние идваме! ". Тя изиска да разбере какви нарушавания е открило служебното държавно управление от страна на някогашните ръководещи и подхванати ли са дейности за спиране на порочните практики.

" Този въпрос получи неведнъж отговори в границите на тези три месеца. Нарушенията са свързани на първо място с пари, ориентирани в опласти, където не е ясно тяхното транспарантно и дейно харчене. От казаното за бранш " Строителство " от страна на Министерството на районното развиване и благоустройството, от казаното в региона на стопанската система и дейностите на Държавната консолидационна компания и отговорностите и, свързани с предплатено платени пари за ремонт на язовири стана ясно - има задоволително образци. Дадени са предплатено пари за действия, които ще се изпълняващ в бъдеще, а в това време пари за настоящи нужни няма. Темата е коментирана, обяснявана през всички отраслови министри ", изясни още Янев.

Капон посочи - има потребност да разбере какъв брой преписки са били предадени на прокуратурата и какви дейности е подхванала изпълнителната власт.

“Процесът на ангажиране на правосъдната власт и прокуратурата продължава сега. Вчера сме предали материали. Точна статистика по министерства нямам сега. Очаквам разбора на систематизираната активност на всички министерства по ресори до на следващия ден. Сещам се, че единствено в едно перо, обвързвано с тематиката за строителството и пътищата са подадени над 60 сигнала”, добави Янев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР