Това заяви пред bTV бившият военен министър проф. Тодор Тагарев.

...
Това заяви пред bTV бившият военен министър проф. Тодор Тагарев.
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Липсата на обща декларация от НС за действията на Русия е проблем

Това съобщи пред bTV някогашният боен министър проф. Тодор Тагарев.

На пленарното съвещание през вчерашния ден депутатите не излязоха с обща декларация, макар апелите на някои народни представители. Повечето обединения прочетоха такива от трибуната на Народно събрание - с обща декларация излязоха три от общо четирите партии в ръководещото болшинство - " Продължаваме промяната ", " ИТН " и " Демократична България ". От Българска социалистическа партия излязоха с обособена декларация. Осъждане на дейностите на Русия пристигна и от Движение за права и свободи, които обявиха позицията си в коридорите на Народното събрание. От " Възраждане " обаче застанаха на страната на Москва.

" На всички е ясно, че апетитът на Путин не може да бъде заситен и би трябвало да бъде спрян със силови средства. Започнат ли един път бойни дейности, няма гаранция в кои региони ще бъдат лимитирани и къде би спрял ", съобщи Тагарев във връзка изказванията, че опасността може да стигне и до България.

" Путин е самовластник и каквото каже той, това се случва. Не за пръв път му подписват празен чек в Държавната дума. Всички дават отговор като възпитаници. Путин може да бъде спрян единствено с обединен отговор на демократичния свят. Ще има и доста други страни, които ще наложат наказания ", счита още някогашният боен министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР