Това заяви пред БНР бившият заместник-министър на външните работи и

...
Това заяви пред БНР бившият заместник-министър на външните работи и
Коментари Харесай

Керемедчиев за изгонения руски журналист: Екстрадирането можеше д...

Това съобщи пред БНР някогашният заместник-министър на външните работи и интернационален анализатор Милен Керемедчиев.

 

По думите му дейностите на институциите ни и привикването на журналиста в разнообразни ведомства " демонстрира състезание сред службите кой да се показа по-активен в това мероприятие ".

 

Керемедчиев акцентира, че изгонването можеше да бъде направено по много по-елегантен метод.

 

Във връзка са извикването на кореспондента на БНР в Москва Ангел Григоров в съветското външно министерство, откакто стана ясно, че ДАНС екстрадира съветския публицист от София, някогашният зам.-министър на външните работи уточни, че двамата публицисти не са дипломатически чиновници и нямат дипломатически имунитет. Те получават единствено акредитация от съответното Министерство на външните работи и тя може да бъде отнета. Няма потребност да бъдат екстрадирани, тъй като с отнемането на акредитацията и те ще би трябвало да изоставен съответната страна.

 

Керемедчиев квалифицира държанието на съветския публицист у нас като " необичайно " и изрази догадка, че той или се е тормозил и паникьосал от дейностите на българските институции по отношение на него, или е имал задоволително информация и желал да я прикрие, с цел да се обърне към съветското посолство.

 

На негово място може да бъде изпратен нов чиновник и той да заеме своя пост съвсем незабавно, разясни специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР