Това заяви от трибуната на Народното събрание премиерът акад. Николай

...
Това заяви от трибуната на Народното събрание премиерът акад. Николай
Коментари Харесай

Денков: Истината няма никакво значение за опозицията

Това съобщи от трибуната на Народното събрание министър председателят акад. Николай Денков преди края на дебатите за импортирания от опозицията втори избор на съмнение. 

Изказването му завърши на фона на викова " Оставка " в пленарна зала. 

Ето и цялото изявление на Денков: 

“Днес разбрахме четири неща. Година и 9 месеца след началото на войната “Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ признаха, че Русия води нападателна война против Украйна и тази война основава опасност и за България. С други думи - в случай че Русия спре войната, ще изчезнат и заплахите за България. Всички би трябвало да призоват Русия да спре войната. Това е ползата на България, това подхожда на националната сигурност на България. Разбрахме още, че закупуването на военна техника е мотив за яростни рецензии. За благополучие ръководещите през последните години не се интересуваме от дребнави интриги като тази. Разбрахме и, че депутатите от “Възраждане ” не се интересуват от ориста на българите в окупираните от Русия територии в Украйна. Кога, господа от “Възраждане ”, ще наградите съветското управление да опази българските общности и техните образователно-културни обичаи? Българщината там изчезва под натиска на окупаторите. Разбрахме, че истината няма никакво значение в дебатите по вота - само пропагандата, лъжата и обидите. Защо? Защото опозицията още веднъж няма същински причини и по тази причина би трябвало да употребява измислици и неистини. Именно този метод на опозицията е най-вреден за националната ни сигурност. Трябва да има народен консенсус, съсредоточен върху пълноценното ни включване в евроатлантическите структури. Призовавам всички депутати, които имат съвест и се усещат патриоти, да отхвърлят вота. Това ще е от изгода за България ". 

Думите му провокираха реакция у Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, който употребява последните 7 секунди от времето на парламентарната група, с цел да съобщи, че това изявление е " безпомощно ", министър председателят борави с измислици и опорки и не е в положение да заема този пост. 

" Трябваше да си мълчите. Възмутително е. Оставка ", приключи Вигенин, който неведнъж надвиши останалото време на Българска социалистическа партия за изявления. 

По този мотив Росица Кирилова, председателстващата съвещанието, съобщи, че това е " типичен образец " за корист с процедурата. 

Кирова закри разискванията. Гласуването на вота на съмнение ще се организира на следващия ден в 13:55 ч.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР