Това заяви бившият заместник-ректор на Академията на МВР доц. Милен

...
Това заяви бившият заместник-ректор на Академията на МВР доц. Милен
Коментари Харесай

Доц. Милен Иванов: Няма човек, който да не може да бъде вербуван ...

Това съобщи някогашният заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Милен Иванов в ефира на NOVA NEWS. Коментарът му идва след ареста на чиновник на ГДБОП, обвинен в шпионаж в интерес на Русия.

 

Доц. Иванов сподели още, че е необичайно да се задържа лице, обвинено за шпионаж.

" Трябва да се обясни цялата фактология. Ако в действителност е разузнавач, би трябвало да е подготвен. Те знаят по какъв начин да скрият уличаващите доказателства. Най-вероятно има хора, които са работили с него, а те ще изчезнат, в случай че не се обясни фактологията. Случаите на шпионаж доста мъчно се потвърждават. В взаимозависимост от доказателствата обвиняването може да се промени - в случай че е предавал класифицирана информация, ще бъде осъден за шпионаж и откриване на държавни секрети ", уточни експертът. И добави, че Отдел " Вътрешна сигурност " разкрива закононарушения, осъществени от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Доц. Иванов изясни, че доста постоянно министрите се пробват да употребяват тази дирекция за решение на извънуправленски проблеми.

 

Атанас Русев, шеф на Програма „ Сигурност “ на Центъра за проучване на демокрацията, от своя страна бе безапелационен, че отделът, в който работи арестуваният от ГДБОП, не е този, през който протича най-чувствителна информация за спецоперации.

" Въпреки това служителят е имал достъп до разнообразни документи. Дали някой му е помагал и какво е изнесъл, занапред ще се разбере. ГДБОП и митниците не са били обект на приоритизиране за запазване на информация. Сега сме в друг подтекст - Русия е във война и обект на тежки наказания, които пробва да избегне, а това е обвързвано с незаконен импорт и експорт на артикули. Така тези служби стават обект на интерес. До момента нямаме иззет нито един съветски актив, нито глобени лица ", означи Русев.

 

По думите му отдел " Вътрешна сигурност " е основен в Министерство на вътрешните работи и след ротацията ще претърпи промени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР