Това, върху което работим, означава, че наследниците на Гоце Делчев

...
Това, върху което работим, означава, че наследниците на Гоце Делчев
Коментари Харесай

Гърми страшен скандал! Ковачевски се озъби на Радев: Изобщо не преговаряме с вас, а единствено с ЕС

„ Това, върху което работим, значи, че наследниците на Гоце Делчев ще впишат в конституцията сънародниците и наследниците на Радев “.
Така министър председателят на РСМ Димитър Ковачевски разяснява думите на българския президент Румен Радев, че управлението на Северна Македония може да претендира, че построява съвременно, мултиетническо общество, когато откри сили да впише сънародниците на Гоце Делчев в своята конституция.
На журналистически въпрос дали думите му в Рейкявик, че „ дискурсът, употребен от България към Северна Македония, е доста сходен на дискурса, употребен от Руската федерация към Украйна “ значи, че Северна Македония се отхвърля от вписването на българите в конституцията, Ковачевски съобщи, че Северна Македония не договаря с България, а с Европейския съюз и конституционните промени са част от преговорната рамка с Европейски Съюз.
Това е нещо, което би трябвало да се случи, тъй като жителите заслужават да живеят в страна член на Европейски Съюз, уточни Ковачевски, който посочи, че и сега посредством основаната работна група по този въпрос се работи.
По мотив настояването на Алианс на албанците при смяната на конституцията на страната формулировката, която се отнася до потреблението като формален език на езика, на който приказва 20% от популацията в страната, да бъде сменена с „ албански ”, Ковачевски уточни, че съгласно него приоритет би трябвало да бъде вписаното в преговорната рамка, която е призната и в Народното събрание, в това число и Алианс на албанците, само че въпреки всичко работната група е тази, която работи по конституционните промени.
Източник: БТА
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР