Това, върху, което работи ЦИК активно в момента, е да

...
Това, върху, което работи ЦИК активно в момента, е да
Коментари Харесай

Важно от ЦИК за местните избори, ключови дати

Това, върху, което работи ЦИК интензивно сега, е да провежда локалните избори, съобщи Росица Матева.

Централната изборна комисия стартира работа по подготовката на локалните избори. Регистрацията на партиите и обединенията за присъединяване в изборите на 29 октомври ще стартира на 4-ти септември. Крайният период за регистрация е 17 ч. на 13-и септември.
-->
Вече са признати условията за уседналост. Работи се и по попълването на общинските изборни комисии.

„ Към момента са назначени към 160 Общински изборни комисии. Всички те са при реализирано единодушие от политическите сили на консултациите, които са извършени при кметовете на общини. Предстои да назначим останалите Общински изборни комисии. При 84 от подадените документи не е реализирано единодушие от партиите и Централната изборна комисия ще вземе решение ”, сподели представителят на ЦИК Росица Матева.

Тя добави, че ЦИК не доставя хартията за гласоподаване, а това е предоставено на Българска народна банка.  

Камелия Нейкова, ръководител на ЦИК, акцентира, че на 29 октомври жителите ще имат опция да гласоподават за избор на кмет на община, общински съветници, кмет на кметства и районни кметове на София, Варна и Пловдив. " Тези избори са свързани с огромна подготовка, защото се назначават 265 Общински изборни комисии на територията на всяка община ", сподели Нейкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР