Това трогателно писмо разплака много хора пред телевизионните екрани преди

...
Това трогателно писмо разплака много хора пред телевизионните екрани преди
Коментари Харесай

Колко боли да пораснеш?

Това прочувствено писмо разплака доста хора пред телевизионните екрани преди две седмици. С него 31-годишната Красимира, участник в петото издание на предаването „ Фермата “, предавано по bTV, призна, че не е щастлива да живее в тишината на безконечното съглашателство „ мир да има “, в беззъбото живуркане в бетонираната си зона на комфорт. Предаването няма сюжет. То е прорез на обществото и лупа на проблемите на обществото. Нека прочетем за едно пробуждане, което от време на време е съпроводено със сълзи, само че в действителност е началото на свободата да бъдеш себе си. 

Какво е щастието?Да се събудиш жив и здрав, да легнеш с усмивка, да погледнеш детето си в очите и да видиш там целия свят. Някога щастието е в прочут мирис или в обичана мелодия. В топла дума или в чист смях. Но най-важното – щастието е гориво. То ни зарежда през целия ни живот. А животът тече. Будиш се и си на 31. Поглеждаш обратно и скупчваш шепа мемоари, с цел да стоплиш празника си. Днес не съм щастлива – а имам толкоз доста аргументи да бъда. Можете да ме наречете лакомец или неблагодарница, да ме сочите с пръст, само че ми подарете 5 минути внимание, тъй като желая да ви кажа нещо доста персонално. Преди да вляза тук, замитах проблемите си под килима. Изтупвах тежестите през прозореца и живеех на сянка от ветрове и пожари. Удобно е и е елементарно. Когато си подобен постоянно има хора към теб, които се грижат за всичко. И си мислиш, че това е животът. На изсъхнало. И умерено обгрижен и предпазен. Но това е неточност.Животът е един. Животът е подарък. И в никакъв случай не е късно да го вземеш в ръце. Истината също е една и постоянно тя е гадна и мъчителна. Убиваме обичаните си хора, с цел да спасим себе си, тъй като с развалено „ себе си “ се живее доста мъчно. Искам да бъда образец. Добър, лош…Искам да оставя нещо след пътя си. Искам да съм щастлива. Да бъркам, да падам, да ставам, да изгубвам и да намирам…
Искам да вдишвам надълбоко и да не ми тежи. Искам да пожертвам и най-вече желая да чувствам. 
Тук чувствам, хиля се, рева. Провалям се, съумявам, тук съм аз и съм човек. Но хората бъркат и нараняват. Също по този начин се и трансформират. Ако в този момент скоча и счупя главата си най-малко ще знам, че съм пробвала. Не желая да нараня никого. Не претърпявам възприятието за виновност.Но ми е време да понеса отговорността – даже пред самата мен. Животът ми ще се промени. Нямам визия ще има ли кой да ми подаде ръка, когато си потегли от тук. Но детето ми заслужава щастлива майка. И давам обещание, че ще я има. Един съвет – не бъдете като мен. 
Не търсете тишината и безветрието. Не потискайте страстите се, не чакайте по-добър миг в никакъв случай. 
Защото по-добрият миг се оказва най-неподходящият. Колко боли да пораснеш?Простете ми. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР