Това става по решение на общинското ръководство и след направено

...
Това става по решение на общинското ръководство и след направено
Коментари Харесай

От 1 април Детската млечна кухня ще работи и в съботните дни

Това става по решение на общинското управление и след направено изследване измежду потребителите й. „ Предлагането на качествени грижи за нашите деца е един от целите в управническата стратегия на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков. В тази връзка желая да споделя, че Детската млечна кухня (ДМК) работи доста добре и непрестанно усъвършенства качеството на предоставяната услуга “ – сподели заместник-кметът на Общината Борислава Борисова, която през днешния ден посети един от пунктовете, където се получава храната. Тя изясни, че решението да се дава храна и в събота е взето след извършени диалози от директорката на ДМК Нина Емилова с родители, с нейния екип и с управлението на Общината. И акцентира, че това е едно в допълнение улеснение за родителите, които имат деца на възраст от 6 месеца до 3 години.

В момента от услугите на Детската млечна кухня се възползват фамилиите на 257 деца, заяви Нина Емилова. „ От 2021 година ДМК е към Детска ясла „ Слънчев ъгъл “. Тогава имахме 100 клиента, в този момент към този момент ги увеличихме. Благодарим за съдействието на Община Видин, тъй като освежихме пунктовете, направихме ремонт на кухнята, закупихме професионално съоръжение, разполагаме и с нов автомобил, който доставя храната на пунктовете “ – сподели тя. Един ваучър от 1 лев обезпечава едно тристепенно хранене за деня, според създаденото и одобрено седмично меню, съобразено с всички условия за пълноценно и здравословно хранене.

Борислава Борисова също изрази удовлетворението си от обстоятелството, че от ден на ден родители демонстрират интерес и се доверяват на услугите на Детската млечна кухня. „ Уверена съм, че и отсега нататък грижата за нашите деца ще бъде преди всичко и ще отговорим на потребностите и упованията на съгражданите ни “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР