Това стана ясно по време на среща между държавния глава

...
Това стана ясно по време на среща между държавния глава
Коментари Харесай

Радев обеща подкрепа за българите в Скопие

Това стана ясно по време на среща сред президента и представители на организации и сдружения на сънародниците в РСМ.

Радев регистрира, че има прогрес от последните срещи сред представителствата на България и Република Северна Македония. Държавният глава съобщи, че укрепването на доверието е почнало със основаването на 5 секторни групи във значими области.

“Настоявам, изрично да има ясно гаранции и резистентен развой по пътя на европейската интеграция на РСМ. Това е и повода да държа вписването на македонските българи в конституцията на Република Северна Македония, наедно с другите елементи от нации и по този метод гарантирането на права - да бъде наложително изискване за предоставяне на единодушие от страна България за началото на договарянията. Държа на това преди началото на договарянията, както и да има ясни гаранции за отбрана на българското културно-историческо завещание в РСМ. И преди да отворим вратата за начало на договарянията, да забележим явен и резистентен развой на премахване на езика на ненавист. Категорично на този развой на втълпяване на ненавист би трябвало да бъде комплициран край “, сподели още Радев.

" Ние желаеме в нашата страна децата ни да могат да се самоопределят като българи, желаеме там да участваме пълноценно и интегрирано в политическия и публичния живот, да е ясно и изрично културно-историческото ни завещание, което всеки ден виждаме по какъв начин се разрушава. Затова настояваме за неотложни дейности за промени в областта на изсветляване на историческата истина за общите ни предшественици, което да се отрази в просветителния развой. Никой не може да търпи децата ни да се връщат разплакани от учебно заведение, някой да ги увещава, че са били окупатори, татаромонголи на нашата РСМ”, уточни Петър Колев, ръководител на Граждански либерален съюз в РСМ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР