Това стана на официална церемония в зала „Тържествена“ на Съдебната

...
Това стана на официална церемония в зала „Тържествена“ на Съдебната
Коментари Харесай

Сарафов пое следствието, иска делата за корупция

Това стана на публична гала в зала „ Тържествена “ на Съдебната палата в София, на която участва и основният прокурор.

Преди дни Сарафов беше определен единомислещо от всички членове на Прокурорската гилдия във Висшия правосъден съвет. Той беше единственият претендент, откакто предшественикът му Евгени Диков влезе в съвета.

„ Започнал съм кариерата си като следовател. Това беше моята детска фантазия . Ще насочва посланието: „ Работа и отговорно отношение към Службата “. След 5 години, когато си потегли, се надявам службата да е възстановила своя подобаващ имидж и да заема своето почтено място в границите на правосъдните институции. Убеден съм, че ще успеем да възстановим мястото на Национална следствена служба.

Тя е работа с висок престиж, който като че ли някак си се позагуби през годините. Това не бих могъл да направя самичък, а с ваша поддръжка и подпомагане. Разчитам на вас и ще се осланям на вас. Можете да разчитате на цялостната ми институционална поддръжка. Това е моята работа и никога не би могло да се приказва за закриването й ", съобщи Сарафов пред новите си подчинени по време на церемонията, цитира го "Фокус ".

Той разгласи, че в сряда ще свика общо заседание, на което да се срещнат и да обсъдят целите в работата и натовареността, както и да чуе техните хрумвания във връзка с управлението и преструктурирането на службата. Сарафов посочи, че на него ще показа своите нови заместници , с които ще работят 5 години.

По думите му би могло да се мисли за организационни ограничения и за законодателна смяна.

„ Би могло делата за корупция да бъдат поети за следствие от следователи – било от Национална следствена служба, било от способени териториални следствени отдели. Тоест една законодателна смяна в посока натоварване на Национална следствена служба, смятам за извънредно потребна и скъпа “, уточни Сарафов.

Сотир Цацаров добави, че корупционните закононарушения кардинално би трябвало да бъдат разследвани от следователи на Следствения отдел на Специализираната прокуратура, само че не пречи да бъдат възлагани и на следователи от Национална следствена служба.

Борислав Сарафов ще има цялостната ми поддръжка да реализира промени в състава на Национална следствена служба, съобщи още основният прокурор.

„ Препоръчвам му едно от първите му дейности да бъде свикано общото заседание на всички следователи на службата. След като чуе сътрудниците си, да пристъпи към дейности в сходство с потребностите и най-належащата нужда. Благодаря на досегашното управление на Национална следствена служба. Именно под управлението на Сарафов службата ще следва да продължи и да постави още и още старания. Ще би трябвало да потвърди нуждата от себе си и своето значение, а то не е малко. Ръководството на прокуратурата има упоритостта да усили още до края на тази година натоварването на прокуратурата “, акцентира Цацаров.

По думите му практиката службата да бъде заливана с многочислени каузи ще би трябвало да бъде редуцирана.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР