Това съобщиха от Регионална здравна инспекция – Пловдив. 20 са

...
Това съобщиха от Регионална здравна инспекция – Пловдив. 20 са
Коментари Харесай

Внимание! Страшна Зараза Е Плъзнала В България! Вече Много Деца Са Заразени, Пазете Се От

Това оповестиха от Регионална здравна ревизия – Пловдив.

20 са инфектираните деца от 1 до 4 години, а 43 - на възраст от 5 до 9 години. 8 са случите на хепатит при деца от 10- до 14-годишна възраст. Останалите 18 от общо 89 инфектирани с хепатит А са на възраст от 20 до 59 години.

От Регионалната здравна ревизия оповестиха още, че 43 от случаите са открити в проведени колективи – 34 от тях са в ОУ „ Христо Смирненски “, 2 - в ОУ „ Христо Ботев “, в ДГ с яслена група „ Щастливо детство “ – 1 случай, и в ДГ с ЯГ „ Иглика “ – 6 случая.

Разпределени по пол, общо 46 от инфектираните са дами, а останалите 43 – мъже.

Всеки приет в болница в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив с диагноза „ вирусен хепатит “ се изследва навреме от чиновниците на Регионалната здравна ревизия. Незабавно се уведомяват общопрактикуващите лекари и проведените колективи – детски градини и учебни заведения, за интензивно наблюдаване и проучване на контактните с носителя на болестта.

Служители на отдел „ Противоепидемичен надзор “ правят многократни инспекции в учебните заведения и детските градини в Раковски, като в същото време се оказва методична помощ за осъществяване на прелюдия антисептичен режим.

Първите случаи на хепатит А в град Раковски са от 16 август.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР