Това са ценни помощници, които имат специфична употреба Ако работите пред

...
Това са ценни помощници, които имат специфична употреба
Ако работите пред
Коментари Харесай

Докинг станция или USB хъб: кое да изберем?

Това са скъпи помощници, които имат характерна приложимост



Ако работите пред компютър постоянно, може би постоянно ви се е случвало да имате проблем с портовете или нужното зареждане във значим за вас миг. Ето за какво експертите ни предлагат да използваме по-често компютърни хъбове или компютърни докинг станции, които да ни обезпечат всичко належащо във всеки един миг. Но какви са разликите сред тях и от кое място да изберем верните за нас?
По какво се разграничават докинг станциите и USB хъбовете?
Пo своята същина всички  компютърни хъбове  разширяват броя на портовете на вашето устройство за свързване и/или зареждане на друго периферно устройство. Те работят като разклонители за вашия компютър.

От друга страна компютърните докинг станции се включват в стената и трансформират вашето портативно устройство в сурогат на настолен компютър. Те са сходни на втори мотор на вашия компютър.

Има повече благоприятни условия от всеки път за свързване на компютри към монитори и други устройства. Ето за какво от време на време са ни необходими  компютърни хъбове  и  компютърни докинг станции . Много от тях имат припокриващи се функционалности и постоянно си наподобяват. И в двата случая те са скъпи помощни принадлежности за днешните технологии, само че всеки от тях има характерна приложимост.
Защо да изберем компютърни докинг станции?
Компютърните докинг станции уголемяват функционалността на вашето портативно устройство, трансформирайки го в сурогат на работния плот. Всяка докинг станция може да се свързва посредством Thunderbolt 4, Thunderbolt 3, USB-C или USB-A и да обезпечи нужното зареждане.

Повечето  компютърни докинг станции  предлагат четири до осем USB-A и два до четири USB-C врата с бързо зареждане, всеки от които се зарежда без значение от самата докинг станция, вместо от вашия преносим компютър.

За разлика от множеството хъбове, докинг станциите се включват в стената, тъй че могат да обезпечат зареждане както на вашия преносим компютър (до 100 W според от модела), по този начин и на периферни устройства.
Кои са преимуществата на познатите компютърни хъбове?
Повечето  компютърни хъбове  разширяват броя на портовете на вашето устройство. Независимо дали са USB-A или USB-C, тези хъбове работят като сплитери, с цел да ви разрешат да включите повече устройства към даден порт. Те нормално черпят сила от преносимия компютър, а лекият им и дребен размер ги прави лесни за носене.

Хъбовете са идеалното решение за разширение на мощността на вашите съществуващи портове, без значение дали на преносим компютър или настолен компютър. Те са plug-and-play и подсигуряват, че постоянно има свободен порт за свързване и/или зареждане на друго периферно устройство. Някои  компютърни хъбове  поддържат аудио и видео, което постанова потребителите да преминат към потреблението и на компютърна докинг станция, с цел да се обезпечи нужната сила.

Дебатът за компютърните хъбове против докинг станциите въобще не е спор, защото и двете са потребни за вашата работа. Въпреки това, това, от което се нуждаете, варира според от задачата, която се пробвате да постигнете. В случай, че обмисляте закупуването на  компютърни хъбове  или  компютърни докинг станции , най-хубавото място, от където можете да го извършите, е  – онлайн магазин, в който ще откриете нужната ви външна страна и ще разберете кои са нейните плюсове и минуси.

Докинг станциите трансформират вашия преносим компютър в мощен настолен компютър, осигурявайки цялостна съгласуваност с офиса или интелигентния ви дом. Това ви дава опция да употребявате всеки екран в постройката като ваш 4K уголемен екран, до момента в който свързвате надеждна интернет връзка, принтер и други

Всички имаме доста USB устройства за свързване в наши дни – от интелигентни захранващи power banks, до външни твърди дискове, четци на SD карти, интелигентни домашни хъбове, принтери (2D и 3D), таблети, смарт телефони и всичко сред тях. В днешните компютри просто няма задоволително портове, с цел да се оправят с всички тези периферни устройства, а хъбовете работят като разклонители за вашия компютър, увеличавайки броя на тези, които можете да свържете.

Време е да подобрите работата на вашите компютри и да придадете нужното ви улеснение още в този момент!

спонсорирана статия
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР