Това правителство е абсурд да изкара целия си мандат, вероятността

...
Това правителство е абсурд да изкара целия си мандат, вероятността
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Киро е обречен! Докато ни държаха затворени вкъщи, се напечатаха трилиони

Това държавно управление е парадокс да изкара целия си мандат, вероятността за това е под 10%. Това мнение изрази пред БНР социологът и политически анализатор Андрей Райчев.

Той вижда оптимален небосвод на ръководещите до локалните избори, тъй като „прекалено огромни са напреженията, прекомерно огромни са недоволствата“.

„Бензинът на тази кола ще ги докара оптимално до тази точка, това е крайната точка, до която могат да доближат и това би било доста огромен триумф за тях“, сподели Райчев.

Управляващите от Политическа партия са дали обещание съществено на купища фактори, че България ще махне ветото за договаряния със Северна Македония, означи социологът.

„Ако махнат ветото макар волята на съдружните сътрудници и на популацията, слизането им от власт е несъмнено. Те се пробват да излязат от обстановката – аз взех решение. Първо предложиха да се съберат при президента на съвещателен съвет. (…) Тогава споделиха – Народното събрание, по този метод те придвижват върху опозицията отговорността. Опозицията беше в обстановка просто да гледа по какъв начин се гърчат. Сега ще би трябвало да гласоподава или да не взе участие. Те желаят да застанат пред интернационалните фактори, на които са им дали обещание и да им кажат – не сме ние отговорни, а Народното събрание не дава. Ако пък дава – народът ще каже еди какво си за своите избраници. Защото в България има консенсус по въпроса – 80 на то от българите считат, че ние не би трябвало да дадем събаряне на несъгласие на македонците. Цената да го направиш това макар тяхната воля, е доста огромна.“

Високите цени са доста огромна тягост за ръководещите, те ще се стремят оптимално да овладеят и компенсират това, само че то не може да се овладее и компенсира не в български, а в международен мащаб, уточни Андрей Райчев.

„На огромно скърцане ще бъдат подложени цяла серия държавни управления, в това число и нашето. Напрежението е икономическо, не е политическо към този момент. Засега не се е образувал буреносен облак и от леви, и от десни, както през лятото на 2020-а, който удари с гръмотевица. Сега не се вижда такова нещо. Всички ще стачкуват, само че напрежението ще е наесен“, предвижда Райчев.

„Някой дава отговор ли на въпроса за какво тази инфлация се случва? Всички сочат украинската обстановка, само че това не е правилно. Причината е, че в международен мащаб се напечатаха голямо количество пари и се изпораздадоха голямо количество пари – трилиони, трилиони, и печатаха, и раздаваха. Всичкото това нали някой би трябвало да го заплати. Това е неизбежно. Някой би трябвало да заплати сметката за ковида. Тази нервност не може да мине гратис. Тази идиотщина, при която престанахме да работим, започнахме да стоим у дома. Всичко това би трябвало някой да го заплаща и в този момент ще го плащаме ние. Тази война – обстановката в Украйна, наследява една друга идиотщина“, разяснява анализаторът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР