Това означава въвеждане на строг контрол върху потреблението на вода

...
Това означава въвеждане на строг контрол върху потреблението на вода
Коментари Харесай

Европейските реки пресъхват

Това значи въвеждане на непоколебим надзор върху потреблението на вода от индустрията и селското стопанство. През уикенда се чака температурите да доближат 35°C.

В Германия поради жегите равнището на Рейн непрестанно понижава. В някои региони реката стана толкоз плитка, че стана непроходима даже за дребни корабчета. Икономистите чакат, че спиранията на трафика могат да понижат икономическия напредък на Германия с половин процентен пункт тази година.

В Холандия, на река Ваал, едно от разклоненията на делтата на Рейн, къщите на водата се трансфораха в къщи на пясъка: плаващи жилища, нормално закотвени на брега, се оказаха на дъното. Заради сушата управляващите в страната не разрешиха поливането на аграрни земи денем в няколко региона.

В Сърбия, Румъния и България равнището на Дунав от няколко седмици е покрай сериозното заради неналичието на превалявания по реката и главните й притоци. В доста региони корабоплаването е невероятно, десетки кораби бяха блокирани. На няколко места втората по величина...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР