Това означава драстично увеличаване на недействителния вот и поправяните протоколи,

...
Това означава драстично увеличаване на недействителния вот и поправяните протоколи,
Коментари Харесай

И БВ влиза в коалицията „хартиена бюлетина“ - Радев притеснен, че връщат изборните манипулации

Това значи фрапантно увеличение на недействителния избор и поправяните протоколи, разгласи президентът

Президентът Румен Радев разкритикува концепцията за връщане на хартиените бюлетини за гласоподаване. Той приказва пред кореспонденти след присъединяване в конференция в София.

„ Машинното гласоподаване способства значително и изигра голяма роля за унищожаване на недействителните бюлетини, на сбърканите и поправени неведнъж протоколи, а също по този начин способства и за ограничение на корпоративния и купения избор. Ако народните представители оферират някакво по-ефективно решение, дано да го забележим “, сподели президентът.

На въпрос смесено гласоподаване с машини и хартия вид ли е и какво значи връщането на хартиените бюлетини, Румен Радев отговори: „ Това значи фрапантно увеличение на недействителния избор. Това значи още веднъж сагата с неведнъж поправяни, не знаем тъкмо по какъв начин, изборни бумаги и протоколи. “

Темата разяснява пред кореспонденти в Народното събрание и съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов: „ Това е нещо, което явно сплотява тези, които застанаха зад Вежди Рашидов, и нас ни безпокои , тъй като, първо, всички тези непрекъснати опити с метода на гласоподаване няма по какъв начин да работят за одобряване българската народна власт и изборните права. Второ, причините без доказателства, че машините били манипулирани... доказателства ние не сме видяли. Ние сме подготвени да ги изслушаме доста съществено и деликатно, само че дано някой да ги даде. Постоянното изказване без доказателства, че се нарушават изборите, е част от делегитимацията на българската политическа система. От тази позиция ние ще бъдем срещу. “

Тази заран водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова загатна, че и „ Български напредък “ на Стефан Янев ще поддържа връщането на хартиените бюлетини , което основава солидно парламентарно болшинство по тематиката. Припомняме, че „ за “ са и ГЕРБ, Движение за права и свободи, както и соцпартията, която към този момент публично внесе законодателно предложение в тази посока.

Иначе президентът Радев през днешния ден сподели и че стартира от на следващия ден консултациите за сформиране на държавно управление с покана към първата политическа мощ – ГЕРБ-СДС.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР