Това обяви президентът Румен Радев, след четиричасовото второ заседание на

...
Това обяви президентът Румен Радев, след четиричасовото второ заседание на
Коментари Харесай

В КСНС не се разбраха за новия антикорупционен орган

Това разгласи президентът Румен Радев, след четиричасовото второ съвещание на тематика "Необходими законодателни ограничения против корупцията ", което предишния път беше отсрочено поради липса на кворум.

Той акцентира, че в действителност е нужен самостоятелен проверяващ орган и посочи, че въпреки всичко участниците в КСНС са постигнали единодушие за нещо:

„ Целта на сегашния Съвет бе да търсим единодушие към кардинални решения за ефикасна битка с корупцията. Обединихме се, че резултатите от битката са ниски заради недостатъци в законодателството. Постигнато бе единодушие за главните насоки в работата на държавните институции, които да подсигуряват използване на сложен метод, който да се концентрира върху разкриването и реализирането на наказателната отговорност ".

Радев заяви, че са признати три оферти, които КСНС ще направи на изпълнителната и законодателната власт:

- Промени в Наказателен кодекс, тъй че да се противодейства на корупционните закононарушения освен в обществения, само че и в частния бранш

- Народното събрание да одобри Закон за противопоставяне на корупцията

- Новият закон да набележи всеобхватни ограничения за предварителна защита, лишаване на нелегално добито имущество и откриване на закононарушения на лица, заемащи или заемали висши обществени служба.

(Очаквайте подробности)

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР