. Това обясни директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и

...
. Това обясни директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

Главен комисар Николов: Изгорелият автобус е самокатастрофирал

" ". Това изясни шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов пред БНР. По думите му са вероятни две хипотези – пожар, в резултат на който е зародило ПТП или пътно-транспортно произшествие, в резултат на което е  зародил пожар.

Резултатът са 45 починали, съгласно последните данни. Тъй като по-рано бе оповестено, че жертвите са 46 - точното число ще стане ясно, когато бъдат извадени всички починали, защото сега се прецизира дали е имало прекачване на пасажери от един рейс в различен при самото пътешестване, разясни още Николов.
Три може да са аргументите за случая с рейса на „ Струма ”
Три може да са аргументите за случая с рейса на автомагистрала „ Струма ”. Такова мнение изрази пътният специалист Йонко Иванов....

Пътниците, които са съумели да изоставен рейса, са излезли сами. Част от жертвите са били открити струпани към едната врата, добави основният комисар. И двамата водачи са починали, евентуално това е повода да не са могли да отворят вратите, с цел да излязат пасажерите, допусна още той.

Главен комисар Николов отхвърли да разяснява пътната маркировка. По думите му пътят е бил мокър.

„ Като че ли има информация, че спомагателни резервоари е имало или туби с нафта. Най-вероятно е някаква техническа нередовност, в случай че е зародило преди ПТП. Ако е от ПТП, е напълно обикновено поради неналичието на част от мантинелите, да е получено искрообразуване, в резултат на което се е запалил рейсът “, уточни той.

Липсват към 20-30 метра мантинели, които рейсът е отнесъл със себе си на към 100 метра, има ясни следи от спирачен път, само че към момента не са открити всички елементи, посочи комисар Николов.
12 деца са починали при случая с рейса на Автомагистрала „ Струма “
Сред жертвите при случая с рейса на Автомагистрала „ Струма “ има 12 деца. Шофьорът на рейса е македонски жител. В него са п...

На мястото на злополуката е и заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Той заяви, че са работи по две версии за аргументите за злополуката - човешка неточност или техническа нередовност.

Пред БНР шефът на Националната полиция основен комисар Станимир Станев уточни, че единствено двамата водачи са били със северномакедонско поданство, а пасажерите са албанци. 

Според краткотрайно ръководещия посолството на РСМ в България Владимир Кръстевски измежду починалите има и белгийски жител.
Пътни специалисти с първи версии за изгорелия рейс на Автомагистрала " Струма " (СНИМКИ)
Удар на рейса в бордюра може да е една от аргументите за жестокия случай, при който рейс изгоря на Автомагистрала Струма и аргументи гибелта на...

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР