Това обаче може да се промени в бъдеще, казват организаторитеМузиката,

...
Това обаче може да се промени в бъдеще, казват организаторитеМузиката,
Коментари Харесай

Отказаха номинация за Грами на песен, написана с AI

Това обаче може да се промени в бъдеще, споделят уредниците

Музиката, основано от изкуствен интелект, към този момент няма късмет за Грами
(снимка: CC0 Public Domain)

Нашумяла ария, генерирана благодарение на изкуствен интелект, няма да завоюва влиятелната премия Грами. Организаторите на състезанието даже не позволиха музикалното AI създание до номинациите.

По-рано се появиха информации, че песента Heart on My Sleeve, написана благодарение на невронна мрежа въз основата на вокалите на Drake и The Weeknd, ще се класира за престижните  награди Грами. Но в този момент президентът на Националната академия за звукозаписни изкуства и науки Харви Мейсън-младши сподели, че песента няма да бъде номинирана.
още по темата
Мейсън опроверга личното си предходно изказване, че упоменатата ария може да получи Грами, тъй като е основана с човешко присъединяване. По-рано тази седмица Мейсън сподели, представен от PC Mag, че “Heart on My Steeve ” е “напълно квалифицирана, тъй като е написан от човешко създание ”.

„ Нека бъда доста явен: макар че е написана от човешко създание, вокалите не са получени законно, не е получено утвърждение за потреблението на вокалите от лейбъла или артистите, песента не е налична в комерсиалната мрежа и затова не може да бъде включена в листата “, сподели Мейсън пред кореспонденти.

Автор на песента е човек с псевдоним Ghostwriter, който употребява текста на личната си комбинация и гласовете на известни реализатори, генерирани от невронна мрежа. Очакваше се песента да се класира за награди в две категории едновременно: „ Най-добра рап ария “ и „ Песен на годината “ (и двете награди обичайно се присъждат на създателя на композицията, а не на нейния изпълнител).

Въпреки че “Heart on My Sleeve ” няма да получи влиятелната премия, Мейсън твърди, че песни, основани благодарение на изкуствен интелект, може да бъдат номинирани за Грами в бъдеще.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР