Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook комуникационният

...
Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook комуникационният
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Герберските активисти критикуват Терзиев сякаш ...

Това написа в профила си в обществената мрежа Фейсбук информационният специалист Любомир Аламанов. Вижте и целия текст:

 

" Мило и градивно желая да напомня, че Борисов се оправдаваше със Станишев от 2009 година до 2013 година А с Орешарски и до през днешния ден. Но това няма значение за герберските деятели. То и по тази причина са герберски деятели.

 

Тъй като Денков и Терзиев не са Борисов и не се оправдават с предходното ръководство, дано въпреки всичко да използваме тежката обстановка и да отбележим хрумвания за смяна и промени. Защото не всичко беше ок през последните 48 часа.

 

- Договорите с почистващите компании в София би трябвало да се преразгледат. Не е ок една и съща техника да се употребява за разчистване на улиците от сняг и за транспортиране на битовия отпадък от кофи и контейнери. Ако беше валяло още ден или два, София нямаше ли да затъне в отпадък?

 

- Договорите с почистващите компании по цялата страна, които са подписани от АПИ, би трябвало да се преразгледат. Ясно е за какво.

 

- Договорите за цялата страна се подписват в София, само че отговорност за почистването носят регионалните шефове. Ако те нямат цялостен надзор върху компаниите по места, по какъв начин да се оправят сполучливо?

 

- Топлофикация - години наред няма промяна. Колкото и техническите екипи да се трудят, с цел да оправят проблемите, без изцяло решение обстановката ще продължи да се утежнява. А времето за прословутите " профилактики " ще се усилва. В това време Софийска вода работеше безотказно. Цялата обстановка направи смешна политическата платформа на един изгубил претендент за кмет, искаща национализация и изпъждане на стратегическите вложители.

 

- 112 - през годините има доста рецензии за работата на националния оператор. Добре е да се направи осведомителна акция какво може и какво не може да поеме той, с цел да няма неоправдани упования от страна на хората.

 

- Електроразпределителните сдружения - остарелият проблем с паднали клони и дървета, които късат кабели. Може да им се предложи повече профилактика на трасетата преди да пристигна снежния сезон. Сами могат да потвърдят дали са стратегически вложители или просто колектори.

 

- Столичният инспекторат - беше ясно, че есента е прекомерно топла, беше ясно, че идва сняг. Т.е. беше ясно каква може да е евентуалната опасност. Инспекторатът трябваше по-рано да инспектира дали почистващите компании са подготвени, дали дърветата са орязани, дали 112 работи, дали всички екипи за премахване са на място. Явно би трябвало цялостна промяна в тази конструкция.

 

- Повече връзка - хората чакаха изключителните вести на медиите и включванията на репортери от някои градове, с цел да получават информация. По принцип в спешна обстановка се предлага Националният спешен щаб да дава конференции на 4 часа, с цел да дава цялостен отчет за всеки един регион в страната, както и за общата обстановка.

 

И да, уповавам се, че Столичният общински съвет ще проработи, с цел да може да има действителни дейности. Без повече да се обръща внимание на тези, които целеустремено блокират активността му.

 

Спокоен ден! "

 

Любомир Аламанов, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР