Това може да изглежда наивно за мнозина, тъй като човек

...
Това може да изглежда наивно за мнозина, тъй като човек
Коментари Харесай

Вижте коя храна за жълти стотинки удължава живота според монасите от Тибет

Това може да наподобява наивно за мнозина, защото човек не може да се опълчи на своята орис. Въпреки това, има една нация на този свят, която е здрава и устойчива, все пак. Тибетските монаси са изключителни хора, чиито аскетизъм, здраве и духовна устойчивост възхищават всички.

Има един артикул, който е доста известен измежду дълголетниците от Тибет, а коства единствено стотинки в нашите магазини.

Това е кашата от ечемичен булгур, която задоволява всички хранителни потребности на организма, дава сила, лекост и избистрен разум. Освен това, тези скъпи зрънца съдържат лизин, който има противовирусни свойства и подтиква производството на колаген в организма.

Ето елементарна рецепта за подготвяне на тибетска каша от ечемичен булгур:

1.   Вземете чаша ечемичен булгур и запържете в чугунена тавичка до златист цвят, без да добавяте масло.

2.   В същото време заврете 2 чаши вода на котлона. След като булгурът е подготвен, изсипете го в бездънен съд от керамика и го залейте с горещата вода. Сложете подправки на усет и покрийте с забрадка съда. Оставете кашата от ечемичен булгур да набъбне за известно време.

3.   След това прибавете малко масло, а по време на пост можете да употребявате растително такова. Можете да добавите и малко нарязан лук. Поднесете топлата тибетска каша от ечемичен булгур на масата. Като допълнение към потребното ядене, можете да пиете зелен чай с джинджифил и мед и да консумирате сушени кайсии за десерт.

Запомнете, че това не е просто здравословен обяд - това ядене оказва помощ да се избегнат заболяванията в тялото и обезпечава дългоденствие, без да го осъзнавате.

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР