Това мнение изрази в ефира на bTV бившият ни външен

...
Това мнение изрази в ефира на bTV бившият ни външен
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Ако Украйна загуби тази война, НАТО ще се изправ...

Това мнение изрази в ефира на bTV някогашният ни външен министър, евродепутат и посланик Надежда Нейнски.

 

По думите й в случай че Кримският полуостров остане съветски, това ще бъде изключителна опасност за националната сигурност на България.

" Въздушното пространство над Черно море ще бъде непрекъснато застрашавано от съветското въздействие. Спомнете си какви бяха задачите на Русия за така наречен " специфична военна интервенция " - да превземе Украйна, да постави марионетно държавно управление и да ги денацифицира. Всъщност най-мрачният сън на Русия се сбъдна, тъй като участието на Швеция и Финландия в НАТО към този момент е реалност. Русия губи стратегически тази война, тъй като успеха не се мери единствено с територии, успеха се мери и с въздействие. Русия загуби геополитически престиж в световен проект ", счита тя.

 

Относно настоящата политическа конюнктура в страната, Нейнски бе безапелационна, че държавно управление би трябвало да има при ясни правила и при цялостен мандат.

" Важно е да има предсказуемост, в случай че желаеме да се извършат промените. Този диалог, който в този момент тече, трябваше да протече още преди 1 година Трябва да е ясно какви са отговорностите и кои са функциите. Мнозинството е евроатлантическо, само че то би трябвало да е реформаторско ", акцентира някогашният ни външен министър.

 

„ Гаранция на промените е болшинството, държавното управление е изпълнителната власт. Когато евроатлантическото болшинство има изясненост по какъв начин ще протекат промените, тогава доста гладко ще се сменят екипите и няма да се основават разтърсвания, които се употребяват от опозицията ”, посочи тя.

 

Запитана дали има някой от сглобката, който желае нови избори, Нейнски отговори, че надали има подобен човек.

" България не е отвън времето и пространството. Ние сме задължени да гледаме какво се случва към нас. Преди дни, пътувайки за конгреса на ЕНП в Букурещ, слушах, че Кирил Петков споделя, че са минали 30 напразни години. Тези последни 30 година са годините, в които България стана член на Европейски Съюз, стана демократична страна, паднаха визите. Това е един пиедестал, на който се стъпва в този момент, с цел да направи страната ни идващите стъпки ", сподели още дипломатът.

 

Във връзка с езика на политиците, Нейнски изрази следното мнение:

 

" Ти можеш да бъдеш корав и безапелационен, без да обиждаш. Когато минеш в личностни нападки, това доста мъчно се не помни. Това евроатлантически болшинство беше направено по геополитическа нужда. Размяната на сходни реплики се приема от всички като личностна засегнатост. Това са в последна сметка хората, които са определени да ни ръководят. Аз в Букурещ се срещнах с представители на разнообразни обединения - всички споделят, за какво политиците поддържат връзка през медиите, а не влизат в действителен разговор. "

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР