Това, което в момента наблюдаваме като данни от социологическите агенции,

...
Това, което в момента наблюдаваме като данни от социологическите агенции,
Коментари Харесай

Буруджиева разплака Кирчовците за предстоящите избори: Мачът е свирен! Битката е за 4-то място

„ Това, което сега следим като данни от социологическите организации, е че ще забележим резултат много по-различен от този, който имаше като позиция на политическите сили на предходните парламентарни избори “.
Това разяснява в ефира на Дарик радио политологът доцент Милен Любенов. По думите му това електорално разбъркване може да направи или по-лесно съставянето на държавното управление, или да го затрудни. Според Любенов при по-ниска изборна интензивност постоянно фрагментацията се усилва, тъй като прагът за влизане в Народното събрание от 4%, като безспорни цифри, понижава.
Има гласоподаватели, които се “люшкат ” сред една или друга от дребните (бел.ред. – формации). Търсят нещо изрично ново и друго. И в последния миг или ще отидат да гласоподават, или няма да отидат да гласоподават ”, разяснява политологът доцент Татяна Буруджиева.
По думите ѝ има две характерни неща за тези избори, едното е, че няма борба за първото място.
„ Дори, когато сме имали еднопартийни държавни управления, отново е имало борба, до последния миг с вярата, че може да се обърне резултата. Сега мачът е свирен “.
Според Буруджиева борбата не е за първото място, по-скоро за второто, а най-много за четвъртото. „ Фокусът не е ти по какъв начин се свързваш с гласоподавателя, а по какъв начин да съсипеш другия. Когато имаш мощни партии, имаш и напълно друга мотивация “.
Втората характерна специфичност, по нейните думи, е към чертата за прескачане и влизане в Народното събрание.
„ Имате най-малко три, четири, пет субекта, които не са в „ други “, само че никой не може да каже дали в действителност те са 1% и нещо или са над 4% “.
За Буруджиева съперничеството сега е в това да си другият и да вървиш с мудни стъпки. По думите ѝ сега се следи голямо многообразие от „ крайни форми на пациенти “ до „ крайни форми на доста ценностно говорене “.
Според Милен Любенов, сега се следи огромно отчаяние измежду гласоподавателите, които са дали своят вот на предходните избори за избрани празненство и в този момент си мислят, че гласувайки за някоя по-малка групировка, това ще бъде разтълкувано като углавен избор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР