Това, което се случва в България в момента, е истинска

...
Това, което се случва в България в момента, е истинска
Коментари Харесай

Предупреждение: В България се случва истинска ковид трагедия

Това, което се случва в България сега, е същинска покруса. Във втората година на пандемията, през 2021 година са изгубени повече от 23 000 човешки живота, това е тройно повече от първата година на пандемията. Не трябваше да позволите това да се случи, тъй като към този момент имаше висококачествени ваксини, които бяха доставени в България, предизвести в изявление за Българска национална телевизия доктор Скендер Сила, представител на СЗО в България.

Статистиката е доста ясна - страните с добър имунизационен режим се показват доста по-добре, задачата на имунизациите е да се спасят човешки живот. България е на второ място по смъртни случаи, за жалост толкоз доста животи са изгубени заради неналичието на доверие и връзка, счита доктор Сила.

Той изясни, че бустерната доза дава повече от 80% понижаване на риска от хоспитализация при заразяване.

Д-р Сила обаче отхвърли изказванията, че разновидността Омикрон ще докара до самоограничаване на пандемията.

Специалистът моли към всички българи, изключително по-възрастните, тези с хронични болести и педагогическия личен състав, да се имунизират.

На въпрос дали ще се стигне до въвеждане на наложителна имунизация, представителят на СЗО изясни, че е в непрестанен контакт със здравния министър Асена Сербезова и се разискват всевъзможни подходи. Работи се по тактика за увещание на българите за имунизация, което съгласно него, би трябвало да е непринуден акт.

Установихме, че към 12% от българското население е изрично срещу имунизациите. Останалите са по-скоро колебаещи се, тъй че ние би трябвало да им предоставим нужната информация, съобщи доктор Сила.

Ако се приказва с необятната общност, нещата ще се подобрят, безапелационен е специалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР