Това, което се случва, е пълзящ преврат, опит за диктатура

...
Това, което се случва, е пълзящ преврат, опит за диктатура
Коментари Харесай

Карадайъ изригна: Това е опит за за диктатура на умнокрасивитета. Народът ще нахлуе в НС като през 1997г.

Това, което се случва, е пълзящ прелом, опит за тирания на умнокрасивитета. Това сподели от парламентарната естрада водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
„ Обръщам се и към ГЕРБ: тази порочна женитба, която я виждаме в последните няколко дни през медиите – в случай че се случи освен това съмнение на обществото, ще сме очевидци навръх това, на което бяхме очевидци на 10 януари 1997 година, а точно българските жители ще нахлуят тук, в тази постройка “, съобщи Карадайъ.
Той очевидно се обърна и към фракцията на „ Демократична България “ – част от обединението на ПП-ДБ.
„ Обръщаме се и към тези, които последните няколко години надали не се опитваха да се декларират като единствени носители на върховенството на закона и се заявяваха за промени в правосъдната система: вие част ли сте от този циничен развой на рушене на народна власт, държавност и страна? Вие част ли сте от този развой на деинституционализация на страната, или сте демократи и бранители на демокрацията, както сте се самонарекли?
Той се закани, че Движение за права и свободи изрично ще защитят демокрацията, държавността и страната. Призоваваме всички национално виновни партии и всички национално виновни жители с разсъдък и отговорност да защитим демокрацията, настоя той.
В декларация, отдадена на 34-ата годишнина от така наречен „ огромна екскурзия “, която водачът на Движение за права и свободи дефинира като депортация, Мустафа Карадайъ направи паралел с днешната обстановка.
Тя, с изключение на с „ уважаеми дами и господа “, стартира и с ироничното „ уважаеми джентълмени “.
„ 34 година след тези събития сме очевидци на цялостен разпад на страната и държавността, уточни той. „ Умнокрасивитетът се пробва да се показа като сурогат на държавните органи и институции. от медиите знаем по какъв начин някои самонадеяни, самозабравили се извършители на конституцията и на законите, на цивилен и човешки права, няма държавни институции, а самите те се вършат на Рамбовци и нелегално арестуват опозиционни партийни функционери, нахлуват в домове.
Днес се пробват да узурпират цялата власт и да разрушат и службите за сигурност. Вече чуваме поръчки по какъв начин е ще натикат в ъгъла и ще унищожават опозиционни партии и водачи. Това е пълзящ фашизъм за налагане на тирания на красивоумнитета. Какво още чакаме да се случи – това, което бе през 1996-1997 г? “, посочи той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР