Това, което се случва днес в енергетиката, е резултат от

...
Това, което се случва днес в енергетиката, е резултат от
Коментари Харесай

Промяната с безпощадни обвинения към ГЕРБ за енергетиката

„ Това, което се случва през днешния ден в енергетиката, е резултат от дейностите в последните пет години “, съобщи в избирателен спор по бТВ претендентът за народен представител от " Продължаваме промяната " Венко Сабрутев. От думите му стана ясно, че ГЕРБ носи виновността за газовите несгоди на страната.

Според Сабрутев през последните пет години са станали три основни неща, които са съдействали за енергийната рецесия.

„ Това е подписването на така наречен „ Пътна карта “ с „ Газпром “ – стратегически документ, който дефинира развиването на газопреносната система в България. Оказа се, че нямаме копие от този интернационален документ. Второто е построяването на „ Турски поток “, по който не тече газ, а корупция. Третото е смяната на модела, по който се ценообразува съветския газ за дълготрайния контракт с „ Газпром износ “ и за какво когато се подписаха новите условия за ценообразуване през 2019 година на нас ни беше казано, че цената на газа ще падне с 50%, а в това време тя се качи четири пъти “, съобщи представителят на Политическа партия.



Според Теменужка Петкова от ГЕРБ обаче проблемите в енергетиката и съответно с газовите доставки са основани напоследък.

„ Енергетиката е основен бранш от стопанската система на страната. Той е обвързван директно с националната ни сигурност. Този бранш касае всяко едно българско семейство и бизнес, по тази причина е извънредно значимо да бъда ръководена умело и отговорно. За страдание, това, на което бяхме очевидци последните месеци е безконтролно отношение към енергетиката, което докара до безпорядък в бранша “, безапелационна бе Петкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР