Това, което реши Съветът на Европейския съюз е да удължи

...
Това, което реши Съветът на Европейския съюз е да удължи
Коментари Харесай

ЕС хвърли бомабата! Още 6 месеца санкции срещу Русия

Това, което реши Съветът на Европейския съюз е да удължи с шест месеца до 31 януари 2024 година. Ограничителните ограничения са ориентирани към съответни браншове на стопанската система на Руската федерация, се показва в днешно известие.

В него се напомня, че тези наказания, въведени за първи път през 2014 година в отговор на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, бяха доста разширени от февруари 2022 година насам като реакция на непровокираната и голословна военна експанзия на Русия против Украйна.
-->
Към момента те се състоят от необятен набор от секторни ограничения, в това число ограничавания във връзка с търговията, финансите, технологиите и изделията с двойна приложимост, индустрията, превоза и първокласните артикули.

Те обгръщат също: възбрана на вноса или прехвърлянето по море на недопечен петрол и някои нефтопродукти от Русия в Европейски Съюз, изключване от системата SWIFT на няколко съветски банки и прекратяване на дейностите по лъчение и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии.

Те включват: ограничавания върху икономическите връзки с нелегално анексирания Крим и град Севастопол, както и с неконтролираните от държавното управление зони на Донецка и Луганска област; самостоятелни ограничаващи ограничения (замразяване на активи и ограничавания за пътуване) на необятен кръг физически лица и формирания, както и дипломатически ограничения.

От 24 февруари 2022 година насам Европейски Съюз одобри 11 пакета от наказания.

Европейският съвет акцентира още веднъж, че уверено осъжда нападателната война на Русия против Украйна, която съставлява очевидно нарушаване на Устава на Организация на обединените нации, и напомня непоколебимата поддръжка на Европейския съюз за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите ѝ граници и неотменимото ѝ право на самозащита против съветската експанзия.

Европейският съюз ще продължи да дава солидна финансова, икономическа, филантропична, военна и дипломатическа поддръжка на Украйна и нейния народ толкоз дълго, колкото е належащо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР