Това, което поиска нато от Русия е да да изтегли

...
Това, което поиска нато от Русия е да да изтегли
Коментари Харесай

НАТО се надигна! Ултиматум към Русия

Това, което изиска нато от Русия е да да изтегли войските си от територията на Република Молдова, ситуирани в Приднестровието под егидата на „ Мисия за успокояване “, и в същото време удостовери „ поддръжката за териториалната целокупност и суверенитета на страната в границите на интернационално приетите ѝ граници “.

Позицията беше изразена от Северноатлантическия алианс на срещата на върха на НАТО, проведена на 11-12 юли във Вилнюс, Литва, предаде молдовската организация МОЛДПРЕС.
-->
„ Твърдо поддържаме правото на Молдова да взема решение сама своето бъдеще и пътя на външната си политика без външна интервенция, и изцяло зачитаме неутралитета на страната. НАТО ускорява политическата и практическата си поддръжка за подсилване на нейната резистентност и опазване на политическата ѝ самостоятелност при влошаващите се условия за сигурност “, се споделя в прессъобщение, оповестено след срещата на върха на НАТО.

В същото време „ съдружниците приветстват напъните на Молдова за поощряване на демократичните промени и са решени да поддържат Молдова в хода на нейната европейска интеграция. “

„ НАТО ще продължи да оказва практическа помощ посредством пакета от ограничения за създаване на засилен защитителен потенциал, до момента в който Молдова работи за подсилване на своята сигурност и отбранителни качества, и за модернизиране на въоръжените си сили “, се споделя в известието на НАТО.

Вицепремиерът и министър на външните работи и европейската интеграция на Република Молдова Нику Попеску също взе участие в срещата на върха на Алианса.

Официалният представител осведоми за събитията, свързани с районната сигурност, рисковете, подбудени от войната, стартирана от Русия против Украйна, и ограниченията, които Молдова подхваща, с цел да противодейства на комплицираните провокации пред сигурността на страната. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР