Това, което наблюдаваме още преди старта на предизборната кампания, са

...
Това, което наблюдаваме още преди старта на предизборната кампания, са
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Системните партии могат да се обединят

Това, което следим още преди старта на предизборната акция, са още веднъж разграничителните линии, още веднъж опълчването на мода, вместо да се търсят благоприятни условия за обединяване, въз основата на правила. Това, което се случва, не води до чувството, че елементарно ще се сформира държавно управление, което да взема решение проблемите ", сподели доктор Хасан Адемов от Движение за права и свободи по Bulgaria ON AIR.

Той е безапелационен, че в случай че партиите се държат по същия метод като последния път, още веднъж ще бъдат изправени пред същите проблеми.
-->
" Голямата въпросителна преди изборите е дали българският гласоподавател ще бъде стимулиран да отиде да гласоподава, тъй като в границите на 2 години за пети път избори, значи едно съществено тестване освен за политиците, само че и за гласоподавателите. Не се появява вяра. Важно е да се появят политици, които търсят обединяване към правила и политики, повече се приказва за това, което разделя партиите ", добави доктор Адемов.

Според него систематичните партии могат да се обединят, без значение от всички несъгласия, които съществуват сред тях.

" Голямата въпросителна е дали желаят да има държавно управление или не желаят. Ако не желаят - ще намерят аргументи, с които да се аргументират за неналичието на опцията за сформиране на кабинет. Има доста разнообразни разновидности - дали ще бъде експертен, дали ще бъде програмен, дали ще бъде надпартиен кабинет. Важното е най-сетне да има държавно управление ", акцентира политическият представител.

И напомни, че хората към момента се интересуват от цените на стоките.

" Най-голям проблем сега са цените. Като отидат на пазара, те виждат всеки ден по какъв начин чиновниците в магазините непрестанно сменят цените. Това прави невероятно хората да задоволяват главните си витални потребности. И вместо политиците да търсят решение в тази сфера, те не престават да се занимават с " този не може ", " с оня не може ". Инфлацията изяжда нарастването и на минималната работна заплата, и на приходите в останалите сфери ", добави той.

Д-р Адемов се надява разсъдъкът да надделее.

Попитан дали описът " Магнитски " 2 се появи инцидентно месеци преди вота, той отговори: " Позицията на Движение за права и свободи във връзка с листата " Магнитски " е пределно ясна. Ние, за разлика от другите политически партии, потърсихме от български институции информация за господин Пеевски - има ли, няма ли. Оказа, че нито в едно от ведомствата няма никакви обвинявания. Очакваме резултата от обжалването, нямаме никакви терзания ", разясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР