Това, което мога да кажа с абсолютна сигурност, e че

...
Това, което мога да кажа с абсолютна сигурност, e че
Коментари Харесай

Nexo пари! Христо Иванов си призна. Връщат ли парите?

Това, което мога да кажа с безспорна сигурност, e че ние по никакъв метод не сме оказвали каквито и да било услуги на тази компания и нейните ръководители, тъй че да може да се приказва, че те са получавали нещо отсреща. Това разяснява съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в " Панорама " във връзка даренията за обединението от криптобанката Nexo.

-->
Служители на криптобанката Nexo, в която преди дни влезе ДАНС, са финансирали коалиция " Демократична България " с по 20 000 лева всеки. Общата стойност на даренията доближава 100 хиляди лева



Много неща има да се кажат. Няма какво да удостоверявам. Фактите, на които се основават журналистическите изявления, идват от неща, които ние сме заявили. Ако имаше нещо, от което ние да се срамим, надали щяхме да отидем да го заявяваме по този начин, че в този момент да излиза на бял свят, сподели Иванов.

Ние сме в обстановка, в която наченките за някакво обществено финансиране на партиите, бяха счупени от популизъм. В този цикъл на акция, всяка политическа партия би трябвало да намира метод да финансира акцията, което не е лесна работа. Ние сме се фокусирали върху общността на работещите в ай ти промишленостите, тъй като считаме, че това е една от промишленостите, която има минимален досег с такива токсични действителности като публичните поръчки и вътрешните регулации. Правим доста дейни акции и заявяваме всичко, което получаваме от физически лица. Ние нямаме опция да ревизираме кой стои зад, тъй като не сме ДАНС, продължи той.

Готови сме, в случай че има въпроси от българските служби или правоохранителните органи, да отговорим. Но ние сме изпълнили закона, заявили сме всичко и в този момент би трябвало да се обясняваме. И ще се обясняваме, тъй като разбираме, че това е значимо, сподели Иванов.

Но отвън неизбежните пояснения, които ще последват, може би е време тази вреда, която беше нанесена с ликвидирането на съответната форма на обществено финансиране на политическите партии, да стартираме да осъзнаваме, че би трябвало да я възстановим или да влезем в доста сериозен диалог за нормата, за отношението сред политици и бизнес, тъй че всички да знаем по кое време е задоволително да спазим закона и няма да се окажем в обстановка, в която ние сме се оказали, съобщи съпредседателят на Демократична България.

Най-почтено е партията да възвърне полученото подаяние. Ако има надеждни данни, най-чисто е да се върнат парите, незабавно разяснява зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев, който също беше в студиото.

Естествено, отвърна с подготвеност пък Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР