Това, което е важно е накрая да има положителен резултат.

...
Това, което е важно е накрая да има положителен резултат.
Коментари Харесай

Акад. Денков: От ПП-ДБ не искаме нови избори, имаме приоритети! Пеевски казва неверни неща

Това, което е значимо е най-после да има позитивен резултат. За мен позитивен резултат значи първо продължение на уговорките, които сме поели към българските жители – битка с корупцията, европейско развиване, повишавана на приходите, възстановяване на качеството на живот, тъй че хората да желаят да живеят в България, да раждат децата си и да ги отгледат у нас.
Но това минава през битка с корупцията, през назначение на почтени, морални, честни хора в регулаторите, от които зависят по какъв начин ще се развива бизнеса и по какъв начин ще живеем тук.
Това съобщи пред публицисти министър председателят Денков след формалното разкриване на страната лаборатория на „ Капитан Андреево “.
Много е значимо да се разберем и за тази част от промените, по какъв начин ще ги довършим, преди да приказваме за имена.
По отношение на оферти меморандум на ГЕРБ Денков уточни, че до момента в който не го види документално, не може да разяснява.
„ Ако той съдържа настояванията ни, които са ни приоритет и гаранции, че ще се случат, несъмнено, че ще продължим нататък. Но в случай че се окаже, че още веднъж се опитваме да бутнем настрана битката с корупцията, което се е случвало в предишното, а и в този момент – правосъдната система не работи, до момента в който не се изчистят тези неща няма по какъв начин да продължим напред “, безапелационен бе той.
Той съобщи от името на ПП-ДБ, че „ не желаят нови избори “.
„ Ние не желаеме избори, само че няма да се съгласим да бъдем заслон, с цел да се отклоним от това, което считаме за приоритет. Когато съставихме това държавно управление, тези цели бяха ясно казани “, добави Денков, представен от 24 часа.
Той напомни, че целите съдържали смяна в законите и конституцията в това число и попълване на съставите на Висш съдебен съвет, Антикорупционната комисия, Прокурорският съвет и регулаторите.
„ Първата част е изпълнена значително, остава втората. Тогава към този момент може да приказваме за коалиция и за по-дългосрочно ръководство “, сподели той.
По думите му 6 март следва като дата от уговорката, че това държавно управление ще бъде в ръководство 9 месеца, т.е. тя е закрепена.
Няма да разясня това по какъв начин ще се развият събитията в Народното събрание, аз за себе си мога да кажа, че ще си подам оставката и ще я изпратя там, само че дублирам, че до момента в който няма решение на Народно събрание, този кабинет продължава да ръководи.
„ Няма да го разясня, господин Пеевски споделя доста неща, които не са правилни и това е едното от тях “, съобщи той.
Мнозинството не било под риск, тъй като по-голямата част от решенията се вземат с нормално болшинство, тъй че е задоволително да бъдат взети решения с гласовете на ГЕРБ и ПП-ДБ, счита още министър председателят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР