Това, което днес искат протестиращите медици, са напълно постижими и

...
Това, което днес искат протестиращите медици, са напълно постижими и
Коментари Харесай

Д-р Джафер: Медиците искат постижими неща

Това, което през днешния ден желаят протестиращите медици, са изцяло постижими и обективни неща, разяснява тази заран пред БНР доктор Нигяр Джафер от Движение за права и свободи, зам.-председател на Народното събрание и член на парламентарната здравна комисия. 

Синдикатите упорстват минималната заплата на медицинските сестри в общинските лечебни заведения да е 900 лв., а в университетските - 950 лв., и надлежно 1100 и 1200 лв. начална стартова заплата за младите лекари.

Д-р Джафер уточни аргументите, довели до рецесията в системата: „ Незнанието по какъв начин действа системата от страна на хората, които упражняват властта и които са в изпълнителната власт, и раболепието, поради които никой не посмя да каже на премиера, че предлагането да се дадат по този начин пари няма да докара до нарастване на заплатите на тези хора “.

Липсата на доверие към институциите е значимият въпрос, акцентира тя. Според доктор Джафер разпоредбите би трябвало да са идентични за всички – и за частни, и за държавни лечебни заведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР