Това каза в предаването министърът на здравеопазването Христо Хинков.Той поясни,

...
Това каза в предаването министърът на здравеопазването Христо Хинков.Той поясни,
Коментари Харесай

Христо Хинков: Дилемата е дали да си подам оставката или да се боря с решенията на правителството

Това сподели в предаването министърът на опазването на здравето Христо Хинков.

Той разясни, че министър председателят има право да взема своите решение и аз би трябвало да реша за себе си дали да се преценявам с тези решения или ще си подам оставката. Има граници, които може да се спазят, в противоположен случай ще си подам оставката, повтори Хинков.

Що се отнася до самия министър председател, да, аз по тази причина работя още с него, тъй като той към момента резервира здравия си разсъдък в тази психопатна среда, в която ние всички работим. Аз желая това държавно управление да успее, тъй като това е късмет за България. Тук не става въпрос за дребни, персонални ползи. Проф. Сербезова в цялата тази игра с реекспорта и нейните пояснения, че тя е трансформирала формулата в СЕСПА, съгласно формулата в закона са несъобразни, тъй като тя е можела да промени точно формулата в закона.

 

Проблемът с фарма мафията е по систематичен и законов метод, регламентиран посредством наредби и дигитализацията на лекарствения поток от производителя, през вносителя, склададжията, здравната каса, до аптекаря и пациента. Трябва да има бистрота на този развой. Тогава може да има и реекспорт, нещата са елементарни, изясни Хинков.

 

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР