Това каза бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по БТВ.

...
Това каза бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по БТВ.
Коментари Харесай

Цветанов: Властта правеше срещи с руски лобисти. Малинов: Ще свържа министъра с хора от Кремъл за по-евтин газ

Това сподели някогашният зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по БТВ. Той влезе в спор по оста Изток-запад с русофила Николай Малинов., който прикани министър на енергениката да му се обади, с цел да го свърже с хората в Кремъл, от които зависи по-евтиния газ.

Цветанов сподели още:

Здравната система е на лимита, ограниченията са единствените вероятни, с цел да може да се подготвим за последваща вълна, в случай че има такава. Зелените документи са процедура, която се ползва на всички места по света. Трябва да ограничим разпространяването на коронавирус. Близо две години нито едно държавно управление не сподели политическо водачество. Политиците разделиха обществото на имунизирани и неимунизирани. Трябва да се направи осведомителна акция, която е доста закъсняла.

Фокусът е повече върху мен, само че би трябвало да се има поради нейното уволняване, което е от Висш съдебен съвет. Моята реакция против арбитър Мирослава Тодорова е след среща на жертва, която нямаше 25 години отмъщение. Бяха изнасилени две дъщери, бяха блудствали с майката и бяха им създали обир. Днес от отдалеченост на времето не бих постъпил по този начин. След среща с жертви на престъпността съм по-емоционален.

Ние принадлежим към Европейски Съюз и НАТО, което ни подсигурява националната сигурност. Последните 20 години ние говорихме за това да понижим въздействието на Русия, само че за жалост през последните години това въздействие се ускорява. Държавата ни пое риск с създаване на „ Турски поток “. По него може да минава единствено съветски газ. Сега се вършат единствено виртуални покупко-продажби с азерски газ. Този газ е с 20 % по –нисък от „ Газпром “. България се е отказала от тези количества и в този момент, когато се получи тази рецесия, няма по какъв начин да се възвърне това количество. Говоренето на Борисов за АЕЦ „ Белене “ не кореспондира с това, което приказват специалистите.

Как е съветски Крим?! Русия блокира всичко в черноморския район. Има сериозен шпионаж, подправени вести. Само преди две седмици в Германия излязоха и споделиха, че би трябвало да се спре с тази хибридна война.

Николай Малинов отвърна:

Правата и свободите, за които се борим, няма по какъв начин да се погазят с една здравна заповед. Не утвърждавам ограниченията против ковид. Те не би трябвало да са за сметка на свободата на хората.

Не бива хората да се осъждат за техните мисли, идеали и за това, което приказват. В правото има хипотеза за непорочност. Тя беше потъпкана от българската прокуратура. Осъзнахме,че без партийно продължение русофилството е обречено да изчезне. Русофобията е на път да се трансформира в пример на актуален фашизъм.

По тематиката за газа-миналата седмица Унгария подписа контракт за газ по „ Турски поток “. Ако политиците ни желаят да сключат подобен контракт, аз ще ги срещна с хората, с цел да го създадат. Ако министърът на следващия ден звънне, ще го свържа с виновните фактори, с цел да сключат покупко-продажби. За тока, ще им кажа кой продава тока в Украйна, с цел да си купят.

Тръбопровода е 485 км. Трасето можеше да е 150 км. от Ихтиман до Димитровград. Правителството построи 500 км, а не направи малко трасе от Ихтиман до Димитровград. До Ихтиман тръбата си я има. Тези разбори ги има в Интернет. Щеше да ни е три пъти по-евтино и нямаше да се капитализира българската енергетика. Аз не мога да отида в Украйна, тъй като считам, ме Крим е съветски. Там имаше референдум и хората взеха решение да се причислят към Русия.

Категорично отхвърлям да обмислям или Изток или запад. Напротив- и Изток и Запад. Защо Унгария може да подпише такива контракти, а ние да не можем. И китайските вложения, и съветските пазара и махането на наказания против Русия. Това, което споделя Цветанов, е нездравословно за нас. В политическите структури на НАТО – да, само че не във военните структури. Евроатлантизмът не е наше бъдеще. Трябва да гледаме и на Изток, и на Запад.

Уточнихме, че можеше държавното управление да не прави държавното управление 500 км, а 150 км. Ще ви кажа на кой телефон да звънне в Кремъл, с цел да вземе на ниска цена газ. Американците си продават газта в Индия и Китай. От „ Зелената договорка “ може да посинеем от мраз тази зима. Говорим за пет пъти по-евтина газ? Ние луди ли сме?! Царят е гол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР