Това каза българският евродепутат Иво Христов на заседание на Европейския

...
Това каза българският евродепутат Иво Христов на заседание на Европейския
Коментари Харесай

Иво Христов: Да не убиваме вярата в Европа, която българските полицаи охраняват с цената на живота си

Това сподели българският евродепутат Иво Христов на съвещание на Европейския парламент в Страсбург.

" Петър Бъчваров, Йордан Илиев, Атанас Градев - това са имената на трима български служители на реда, убити в последните месеци. Трима европейци, които дружно с сътрудниците си охраняваха спокойствието на българи, австрийци, холандци, на жителите на целия Съюз. Правят го ефикасно, както установяват всички инспекции. Призна го Европейският парламент. Призна го и Комисията ", съобщи Иво Христов.

 

" Решението на Австрия и Нидерландия да затворят вратите на Шенген за България и Румъния не е стимулирано от угриженост за върховенството на закона. То е безсрамно неуважение към волята на Европейския парламент. Това решение подценява констатациите на мониторинга и изпълнените критерии. То е образец за това по какъв начин националният нарцисизъм и електоралните сметки убиват духа и буквата на европейската структура ", добави българският евродепутат.

 

" В опит да угодят на националистите в своите страни, някои европейски водачи вършат подарък на еврофобите в България и Румъния, третирайки ги като неканени посетители на прага на Шенген. Уважаеми сътрудници, дано не убиваме вярата в Европа, която българските служители на реда охраняват с цената на живота си ", сподели в умозаключение Иво Христов.

 

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР