Това е въпрос на живот и смърт. Употребата на райски

...
Това е въпрос на живот и смърт. Употребата на райски
Коментари Харесай

Адски проблем! Злоупотреба с райски газ заплашва живота на деца

Това е въпрос на живот и гибел. Употребата на " божествен газ " е придобила епидемиологични размери, изключително измежду по-младите и подрастващите, заяви пред Българска национална телевизия зам.-министърът на стопанската система и някогашен ръководител на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Той разгласи още, че е импортиран е законопроект за изменение на Закона за протекция на детето, съгласно който ще се не разрешава продажбата на диазотен оксид ( " божествен газ " ) на лица под 18 години.

Доклади у нас и в чужбина са безапелационни - използването на това вещество в огромни количества води до трайни увреждания на здравето, от време на време и риск за живота, риск за нарушение на репродуктивните качества, нарушавания на функционалностите в мозъка и други

" КЗП от през днешния ден прави масирани инспекции по всички вероятни канали, в това число и в онлайн пространството - като отряд за бързо реагиране. Първата стъпка е прекъсване на използването от младежи и деца. Където бъде открито предлагането на такова вещество, ще бъдат издавани заповеди за краткотрайно прекъсване на продажбата ", сподели още зам.-министърът.

Заповедите ще се издават по време на инспекцията. Първо инспекторите ще вземат проба от продукта, с цел да се ревизира в лаборатория да се откри дали съответното вещество е рисково за здравето. Втората стъпка е задължаването на търговците да показват оценка на риска.

" Да потвърдят, че това, което оферират на своите клиенти подхожда на условията за сигурност на продуктите ", посочи Димитър Маргаритов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР